Svjetski skijaški kup

Kristoffersen pobijedio Hirschera, Zubčić 25. u Banskom

Hina

Henrik Kristoffersen/Foto REUTERS

Henrik Kristoffersen/Foto REUTERSBANSKO Norveški skijaš Henrik Kristoffersen u bugarskom skijalištu Bansko ostvario je svoju drugu veleslalomsku pobjedu u Svjetskom kupu, čime je prekinuo četverogodišnje čekanje na trijumf u ovoj disciplini u kojoj je stalno gledao u leđa Marcelu Hirscheru, a Kristoffersen je nakon prve vožnje zaostajao 22 stotinke za Hirscherom, ali je u drugoj vožnji bio precizniji i staloženiji od Austrijanca koji je dvaput bio na granici ispadanja te je zahvaljujući tim pogreškama bio četiri stotinke sporiji od aktualnog svjetskog prvaka, u cilj ušao kao drugi i ostao na 68 pobjeda u Svjetskom kupu.


Filip Zubčić je u prvoj vožnji za vodećim Hirscherom zaostao za 3.09 sekundi, a svoj plasman nije uspio popraviti u drugoj te je na kraju za Kristoffersenom zaostao 3.39 sekundi.Treće mjesto osvojio Francuz Thomas Fanara (+0.39), a četvrti je bio njegov sunarodnjak Alexis Pinturault (+0.49).

Dva veleslaloma prije završetka sezone Svjetskog kupa Marcel Hirscher je osigurao osvajanje Malog kristalnog globusa, jer ima 218 bodova prednosti pred Kristoffersenom. Austrijanac je tako postao prvim skijašem u povijesti koji je pet puta zaredom bio najbolji veleslalomaš u Svjetskom kupu. Filip Zubčić je sa 42 boda na 28. mjestu i u Kranjskoj Gori će se boriti za plasman među 25 skijaša koji će imati pravo nastupa na završnici Svjetskog kupa u andorskom skijalištu Soldeu.


U ukupnom redoslijedu Hirscher ima gotovo 500 bodova više od drugoplasiranog Alexisa Pinturaulta.