SP u paratriatlonu

Kraljevički paratriatlonac osvojio osmo mjesto na SP-u u Abu Dhabiju: “Nisam zadovoljan, bio sam ispod razine”

Hina

Antonio Franko/Foto M. GRACIN

Antonio Franko/Foto M. GRACIN

Četiri utrke ove sezone su bile super, ova peta je bila katastrofa - izjavio je Antonio FrankoABU DHABI  Najbolji hrvatski paratriatlonac Antonio Franko osvojio je osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Abu Dhabiju.


Franko je ove sezone bio treći na Europskom prvenstvu, ostvario je i dvije pobjede na Svjetskom kupu i s velikim ambicijama je stigao u Abu Dhabi gdje je na koncu ukupno bio osmi s rezultatom 1:07:27 sati.


“Što se tiče staze i organizacije utrke sve je bilo super, bila je to jedna od bolje organiziranih utrka na kojima sam bio. Sa svojim plasmanom i izvedbom uopće nisam zadovoljan, odradio sam to ispod svoje razine. Četiri utrke ove sezone su bile super, ova peta je bila katastrofa. No i to je sport, nemam sad vise ništa nego detaljnije izanalizirati utrku, odmoriti se i krenuti u pripreme za sljedeću sezonu koja je kvalifikacijska za Paraolimpijske igre u Parizu,” kazao je Franko.
Plivačku dionicu Franko je odradio s četvrtim vremenom, biciklističku dionicu je završio s osmim vremenom i na trčanju taj zaostatak više nije mogao nadoknaditi.


“Sada mi slijedi tri tjedna odmora, a onda opet krećem s treninzima. Jedva čekam pripreme i novu sezonu kako bi pokazao sebi i svima da je ovo zadnje natjecanje bio samo jedan loš dan,” dodao je jedini hrvatski paratriatlonac koji je nastupio na POI u Tokiju.


Zlatnu medalju i to već petu osvojio je Francuz Alexis Hanquinquant koji je utrku odradio za 1:00:45 sati. Drugi je bio njegov sunarodnjak Pierre-Antoine Baele (1:02:32), dok je broncu osvojio Australac Jeremy Peacoock (1:03:58).


“Ovo je bio nevjerojatan dan, osvojio sam peti naslov svjetskog prvaka, a Abu Dhabi je bio sjajno mjesto za natjecanje,” rekao je aktualni paraolimpijski pobjednik Hanquinquant.


“Iako je bilo vruće uspio sam spojiti dobro plivanje, dobar bicikl i dobru trku,” dodao je svjetski prvak.