NHL

Kraken poveo protiv Avalanchea, Panthersi produžili nadu protiv Bruinsa

Hina

REUTERS

REUTERS



Hokejaši Seattle Krakena poveli su sa 3-2 u pobjedama protiv aktualnih prvaka Colorado Avalanchea u provm krugu doigravanja NHL lige svladavši ih sa 3-2 u petoj utakmici igranoj u Denveru te ih još samo jedan uspjeh dijeli od senzacionalnog prolaska dalje.


Krakenu je ovo tek druga sezona u povijesti, po prvi je put osigurao plasman u doigravanje i to sa sedmog mjesta Zapadne konferencije, a tijekom ligaškog dijela sezone osvojio je čak 40 bodova više u odnosu na lani što je najveći pozitivan pomak u NHL ligi ikada, a sada je na rubu još jednog fantastičnog ostvarenja.


Goste iz Seattlea u vodstvo je doveo Morgan Geekie (26:35), no ubrzo potom je kapetan Colorada Nathan McKinnon (27:55) uspio poravnati samo da bi Tye Kartye (29:59) u svojoj prvoj utakmici u doigravanju u karijeri vratio prednost na stranu Seattlea. Yanni Gourde (41:40) je početkom trećeg dijela povisio na 3-1 da bi do kraja utakmice domaći uspjeli tek smanjiti preko Evana Rodriguesa (56:23). Taj je gol stigao 13 sekundi nakon što je trener Colorada odlučio povući vratara i krenuti sa šestoricom klizača u stizanje rezultata. Iako se i u preostalih 3:37 minuta igralo sa šest domaćih klizača protiv petorice gostujućih, igrači Colorada nisu uspjeli pronaći put do poravnanja i eventualnog produžetka.




Seattle će tako imati priliku u noći s petka na subotu na svom ledu doći do četvrte pobjede i prolaska u drugi krug.


Igrači Florida Panthersa su, pak, 4-3 pobjedom u produžetku na gostovanju kod Boston Bruinsa smanjili svoj zaostatak u pobjedama na 2-3 i produžili nadu u to kako bi mogli izbaciti najbolji sastav iz ligaškog dijela sezone. Tu nadu zadržao je najefikasniji igrač Panthersa Matthew Tkachuk (66:05) pogotkom nakon 6:05 minuta igre u produžetku, prethodno je Carter Verhaeghe presjekao pokušaj vratara Bostona Linusa Ullmarka da izbije pločicu iz svoje trećine.


Florida je zaslužila pobjedu jer je i tijekom osnovnih 60 minuta tri puta vodila, Anthony Duclair (8:26) je zabio za 1-0, Brad Marchand (22:27) je izjednačio da bi Sam Bennett (38:52) vratio prednost na stranu Panthersa uoči posljednjih 20 minuta. Povratnik u redove Bruinsa, kapetan Patrice Bergeron (44:33) je u situaciji s igračem više pogodio za 2-2 samo da bi Sam Reinhart (45:14) također s igračem više 41 sekundu potom doveo goste do prednosti 3-2. Taylor Hall (49:16) je svojim petim golom u seriji izjednačio na 3-3 pa se otišlo u produžetak u kojem su Panthersi i po četvrti, odnosno posljednji put stigli do vodstva.


Šesta utakmica Floride i Bostona igrat će se u Sunriseu također u noći s petka na subotu.