Dobra forma

Kolak srušila rekord Hanžeka: Sada idem na SP sa smiješkom

Hina

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Sara je već u prvoj seriji bacila koplje 65.82 metara, međutim u trećoj seriji je bacila još dalje, 66.42 ostvarivši šesti rezultat ove sezone u svijetu



Aktualna olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak (24) pobijedila je na međunarodnom atletskom mitingu IAAF World Challenge Zagreb s rezultatom 66.42 što je novi rekord mitinga, Sarin najbolji rezultat ove sezone i šesti u svijetu.


“Odlično se osjećam, sretna sam zbog rezultata i pobjede, sada mogu na svjetsko prvenstvo u Dohu sa smiješkom,” kazala je Kolak.


Sara je već u prvoj seriji bacila koplje 65.82 metara, međutim u trećoj seriji je bacila još dalje, 66.42 ostvarivši šesti rezultat ove sezone u svijetu.




“Drago mi je što sam odlično odradila prva tri hica. Poklopili su se neki detalji na kojima smo radili. Ušla sam u natjecanje kako treba,” dodala je.


Olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira je tako popravila 19 godina star rekord Hanžeka Kubanke Osleidys Mendez iz srpnja 2000. godine za metar i 22 centimetra.


Na 69. Hanžekovićevom memorijalu prvi put je nastupila s novim trenerom, dvostrukim olimpijskim pobjednikom u bacanju koplja Andreasom Thorkildsenom. Sari je Hanžek bio zadnja provjera prije svjetskog prvensta u Dohi. Sada odlazi u Norvešku gdje će se tri tjedna pripremati za svjetsko prvenstvo.


“Idemo u Dohu opušteno. Moj glavni cilj je zadržati konstantu u bacanjima. Ako tehnički dobro odradim hitac onda ću imati i dužinu.”


Sara je dodala kako posebno voli nastupati pred domaćom publikom.


“Nemam puno prilika nastupati u Hrvatskoj. Na tribinama je bila moja obitelj i prijatelji, drago mi je i zbog klinaca koji su došli zbog nas.”


Bio je to Sarino četvrto natjecanje ove sezone na kojem je prebacila 60 metara. U lipnju ove godine vratila se nakon ozljede ramena hicem od 64.45 i pobjedom na mitingu u Ostravi što je do sada bio njezin najbolji rezultat ove sezone. Preko 60 metara bacila je i u Luzernu (64.35) osvojivši četvrto mjesto, te u Londonu (63.80) gdje je također bila četvrta.


Premda do olimpijskih igara u Tokiju ima još godinu dana, Sara je priznala kako joj je tokio stalno u glavi.


“Čim su završile OI u Riju počela sam razmišljati o Tokiku. Sva ova natjecanja su kvalifikacije za Tokiju. Želim na OI otići opuštena, samo da budem zdrava i ulovim ritam natjecanja,” zaključila je.


Drugo mjesto osvojila je Kanađanka Elizabeth Gleadle s rezultatom 63.77, dok je treća bila Poljakinja Maria Andrejczyk sa 60.91Naša druga predstavnica 21-godišnja Laura Štefanac, koja je na nedavnom europskom prvenstvu gluhih osvojila zlatnu medalju, zauzela je osmo mjesto s rezultatom 48.35