Javni poziv

Klubovi pod okriljem SD Primorja pozivaju djecu da se uključe u vodene sportove, vaterpolisti nude besplatnu članarinu

Tomislav Volarić

Dorotea Pešić-Bukovac, Sanja Pavić, Samir Barać i Tara Pavić Mikić/V. KARUZA

Dorotea Pešić-Bukovac, Sanja Pavić, Samir Barać i Tara Pavić Mikić/V. KARUZA

Klubovima je cilj privući što veći broj djece u sport i ove godine, što je itekako važno nakon pandemijskih godina u kojima su brojna djeca bila lišena sportskih aktivnosti



RIJEKA  Riječka sportska obitelj vodenih sportova, koju čine Vaterpolo klub Primorje EB, Plivački klub Primorje, Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris i Klub skokova u vodu Primorje 2010, zajedno animira nove članove u Regionalnom centru vodenih sportova na bazenima Kantrida. Klubovima je cilj privući što veći broj djece u sport i ove godine, što je itekako važno nakon pandemijskih godina u kojima su brojna djeca bila lišena sportskih aktivnosti. U Vaterpolo klubu Primorje EB nove članove u školu vaterpola pokušavaju privući besplatnom članarinom u prvoj godini treniranja.


– Imamo na raspolaganju kvalitetnu infrastrukturu koja pruža velike mogućnosti svim članovima društva. Vaterpolo klub Primorje EB ima tradiciju u mlađim kategorijama u kojima nastupaju reprezentativci koji predstavljaju Hrvatsku na europskim i svjetskim prvenstvima. I dalje ćemo pokušavati dolazati do novih sportaša i nadam se da će odaziv biti što veći. U planu nam je iskorak i u seniorskoj kokurenciji, a time ćemo stvoriti uzore mladima koji su im potrebni – rekao je predsjednik Primorja EB Samir Barać.


Suradnjom klubova, odnosno razmjenom informacija među njima, pokušava se postići da djeca prije svega ostaju u sportu, čak i kada se zasite sporta koji su prvotno počeli trenirati. Zato je bitno na vrijeme prepoznati kvalitetne predispozicije za drugi sport i tako stvoriti kvalitetniju selekciju, odnosno kvalitetnije korištenje sportske baze. Ipak, plivanje je baza svih vodenih sportova te ima poseban značaj.




– Postavili smo visoke ciljeve, što se od nas kao kluba i očekuje. Ponosni smo što su naše najbolje rezultate prošle godine postigle naše mlađe kategorije od kojih imamo velika očekivanja i u budućnosti. S djecom, između ostalih, rade i tri olimpijca, Marko Strahija, Krešimir Čač i Sanja Jovanović, koji su vrhunski u svom poslu i nadamo se da će nam se priključiti što više djece – kaže predsjednica Plivačkog kluba Primorje Tara Pavić Mikić.


– Najtrofejniji smo klub posljednjih sedam godina u Hrvatskoj, a imamo 110 članova. Upise vršimo cijelu godinu, a idealna dob za upis je od pet do deset godina i za djevojčice i za dječake. Djeca se kod nas upoznaju s osnovama plivanja i aspektima baleta i gimnastike uz kvalificirane trenere. Rijeka je ove godine europski grad sporta i moramo se svi zajedno potruditi da se naša djeca vrate u sport – smatra Sanja Pavić, predsjednica Kluba Sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris.


Klub skokova u vodu Primorje 2010 je najmlađi među klubovima koji djeluju na bazenima Kantrida, ali ima puno iskustva u radu s djecom.


– Drago mi je da zajednički promoviramo upise u vodene sportove, a 10. rujna povodom Hrvatskog olimpijskog dana prezentirat ćemo naš rad ovdje na bazenu. Ovog ljeta smo organizirali ljetne škole i natjecanja, bilo je iznimno živo na bazenima. Pozivam sve da nam se pridruže, od mladih snaga do veterana – rekla je predsjednica KSV Primorje 2010 Dorotea Pešić-Bukovac.