Izbjegavanje epidemije

Kineski stolnotenisači zbog koronavirusa treniraju u Kataru

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

MUMBAI  Kineski stolnoteniski savez zahvalio je Kataru jer je omogućio prostor za trening i opremu, uključujući 2.000 loptica, kineskoj stolnoteniskoj reprezentaciji koja trenira u Dohi kako bi izbjegla epidemiju koronavirusa koja je izbila na teritoriju Kine.Više od 42,000 ljudi je zaraženo koronavirusom u Kini, a vlasti su potvrdile da je od tog virusa do sada umrlo više od 1,000 osoba.  Gotovo 30 članova kineske stolnoteniske reprezentacije trenira u Aspire Academy Areni u Dohi od zatvaranja natjecanja German Open koje je održano u Njemačkoj u Magdeburgu početkom ovog mjeseca. Kako je nekoliko zemalja uvelo zabranu putovanja zbog epidemije koronavirusa, Kineski stolnoteniski savez (CTTA) je tražio mjesto za trening za svoje reprezentativce dalje od Kine. Nakon toga su dobili pozive od Njemačke, Austrije i Japana, ali su se odlučili za Dohu jer nekoliko kineskih stolnotenisača tamo sudjeluje na Qatar Openu od 3. do 8. ožujka.

“Nismo očekivali da će nam u tako kratkom roku pripremiti mjesto, stolove i sve ostalo za trening”, kazao je predsjednik CTTA-a Liu Guoliang. “Stolove koje smo dobili za trening su isti oni koji će biti korišteni za Qatar Open.”


Kina je stolnoteniska velesila, kineski su stolnotenisači osvojili 28 od 32 zlatnih medalja otkako je sport postao olimpijski 1988. godine i predsjednik Katarskog stolnoteniskog saveza Khalil Al-Mohannadi je kazao kako je htio osigurati da najbolji svjetski stolnotenisači nastupe na  Qatar Openu.