Odbojka

Kaštelanke opet kobne za odbojkašice Rijeke

Ivan Volarić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Kaštelanke su slavile i na Trsatu početkom prvenstva, doduše tada su pobijedile u pet setova, ovoga puta Riječankama nisu ostavile niti set



KAŠTEL STARI – Utakmica 9. kola Superlige odbojkašica: Marina Kaštela – Rijeka CO 3:0 (25:20, 25:19, 25:23). Gradska dvorana Kaštela. Gledatelja: 100. Suci: Tajana Kramar Šandl i Igor Pihler.


MARINA KAŠTELA: Karadža (L), Šolić, Dežulović, Teklić, K. Zdilar, Ćopić, Ćurak, Zdjelar, Subašić (L), Rožić, Botić, Kalman, Jureta, J. Zdilar.


RIJEKA CO: Bakarčić, Mioč, Cvitković, Grbac, Žarković (L), Štiglić, Volarić (L), Vrban, Popić, Koraca, Fabris, Aničić.




Odbojkašice Rijeke doživjele su drugi poraz ove sezone, prvi gostujući nakon što su na Trsatu u uvodu prvenstva također izgubile od – Marine Kaštele. Doduše, Kaštelanke su na parketu Dvorane mladosti slavile u petom setova, ovoga puta Riječankama nisu ostavile niti set. Sve je bilo gotovo za sat i 12 minuta igre, a moglo se odužiti da su gošće uspjele treći set privesti u svoju korist.


Bile su blizu… Uporno u stizale i na kraju prestigle prednost Kaštelanki. Riječanke su i povele 20:19, »držale« se do samoga kraja, uspjele spasiti i jednu meč loptu, ali Kaštelanke su iskoristile drugu i sve riječke nade u preokret su otišle u vjetar.


Kaštelanke su u sva tri seta bile u većem dijelu u vodstvu. Riječanke su iz seta u set mukotrpno stizale domaću prednosti, približile se na poen, dva zaostatka, ali nisu smogle dovoljno snage, koncentracije i snage napraviti onaj prijelomni iskorak. Porazu unatoč riječke odbojkašice ostale su na diobi prvoga mjesta, odnosno pozicijama koje ih vode u doigravanje za prvaka pa ovaj posrtaj u tom smislu neće ništa poremetiti. Marina Kaštela, Rijeka CO i Enna Vukovar odvojile su se na vrhu poretka i teško je očekivati da će ih netko dostići u preostalih pet kola.


Ostali rezultati 9. kola: Osijek – Olimpik 3:0, Poreč – Split 3:0, Brda – Enna Vukovar 0:3. Poredak: Marina Kaštela 20, Rijeka CO 20, Enna Vukovar 18, Poreč 12, Osijek 12, Brda 9, Split 9, Olimpik 8 bodova.