EP u boćanju

Karlo Šaban i Marin Ćubela s tri uvjerljive pobjede izborili četvrtfinala na EP-u u Grudana, Joško Buterin ostao bez četvrtfinala

Zlatko Horvat

Karlo Šaban i Marin Ćubela

Karlo Šaban i Marin Ćubela

U četvrtfinalu je i Pero Čubela s tri pobjede u skupini u bližanju i izbijanju u krug



GRUDE Karlo Šaban i Marin Ćubela s tri su uvjerljive pobjede u skupini izborili četvrtfinale u disciplini par klasično na Europskom prvenstvu u Grudama. Ostvarili su drugu pobjedu s maksimalnih 13:0, ovoga puta »školovali« su Nizozemce Habetsa i Ranryna, da bi jučer navečer svjetski prvaci nadmašili Miroslava Olujića i Josipa Biška, koji nastupaju za reprezentaciju Njemačke, s 9:3.


– Karlo i Marin igraju jako dobro – poručuje izbornik Vjekoslav Matetić, ujedno direktor svih boćarskih reprezentacija.


U četvrtfinalu je i Pero Čubela s tri pobjede u skupini u bližanju i izbijanju u krug. Ključna je bila pobjeda nad Slovencem Tadejom Premruom s 25:23. Na putu prema odličjima stoji mu Portugalac Machado.




U disciplini pojedinačno klasično Luka Gašpar osigurao je prvo mjesto u skupini i četvrtfinale pobjedom nad Mađarom Adamom Kasom s 13:5.


Marin Ćubela i Marino Miličević oprostili su se u četvrtfinalu štafetnog izbijanja. Francuzi Aleksandre Chirat i Frederic Mersens slavili su s 58:51.


Francuzi su odigrali savršenu partiju, dok su Marino i Marin podbacili – ocjenjuje Matetić.


Sve je krenulo krivo u kvalifikacijama. Ostvarili su 48 od 59 pogodaka, što je bilo dovoljno za šesto mjesto. To je značilo da ih za plasman u polufinale čeka treći par kvalifikacija – Chirat i Mersens. Francuzi su imali 53 od 59 pogodaka, baš kao i drugoplasirani talijanski (Pegoraro, Mana) i prvoplasirani slovenski par (Petrič, Zdauc), a dobru formu samo su potvrdili u četvrtfinalu.


Joško Buterin ostao je bez četvrtfinala u preciznom izbijanju. Nakon skromnih šest pogodaka prvoga dana, u drugom nastupu Buterin je imao 15 pogodaka. S ukupno 21 pogotkom Buterin je za osam pogodaka ostao kratak