Novi uspjeh

Kadeti Primorja EB osvojili drugo mjesto na završnici Kupa: “To je generacija koja obećava…”

Igor Duvnjak

Trofejni kadeti Primorja EB

Trofejni kadeti Primorja EB

Definitivno da u ovoj generaciji ima igrača na koje Primorje EB može računati - kaže trener i predsjednik kluba Samir Barać



RIJEKA Kadeti vaterpolista Primorja Erste bank osvojili su drugo mjesto na završnici Kupa Hrvatske u Dubrovniku. Mladi »primorjaši« Mauro Dipić, Ivan Šurbek, Duje Tomić, Igor Bulajić, Bruno Marić, Robert Bosner, Luka Franulović, Adriano Jušić, Borna Krota, Borna Margitić, Viktor Tončinić, Marko Doknić, Loris Marčetić, Matija Polonijo, Ivan Uhač i Gabrijel Burburan, koje vodi trener Samir Barać, ujedno i predsjednik kluba, nanizali su seriju pobjeda do finala u kojem ih je nadmašio domaći Jug AO 12:10.


Riječani su u prvom susretu svladali Opatiju 22:7, potom Solaris16:7, Zadar 1952 16:12, Jadran 15:5, a u polufinalu OVK POŠK 13:7. Treće mjesto osvojio je POŠK, Opatijci su natjecanje završili na 11. mjestu.


– Do finala smo dominirali i mi i Jug, bili smo dvije daleko najkvalitetnije momčadi na turniru. U skupini smo ostvarivali smo uvjerljive pobjede – kaže trener Riječana Samir Barać, trofejno ime riječkog i svjetskog vaterpola. – Sa Zadranima te u polufinalu bilo je malo teže, a u finalu su nas »jugaši« zasluženo pobijedili. Imali smo dosta šansi u finalu, no u toj dobi oscilacije u igri su jako velike te je gubitak koncentracije učinio svoje.




Kada već seniori Primorja EB kao nekada ne mogu igrati finala s Dubrovčanima, sada ih igraju kadeti. Ova generacija najavljuje lijepu budućnost hrvatskog vaterpola, no čeka je još mnogo truda i rada.


– Ovo je generacija koja obećava, ali moram napomenuti da su to tek trinaestogodišnjaci i četrnaestogodišnjaci. Pred njima je jako dugačak put, jako velik trud, puno rada i odricanja. Svašta se na tom putu može dogoditi, ali definitivno da u ovoj generaciji ima igrača na koje Primorje EB može računati.