Wimbledon

Još jedan pozitivan tenisač na Wimbledonu: “Simptomi nisu jako ozbiljni, uskoro se vraćam”

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Bautista Agut (34) trebao je danas poslijepodne igrati protiv Kolumbijca Daniela Galanom (ATP-109.), koji se tako bez borbe plasirao u treće kolo



LONDON Španjolski tenisač Roberto Bautista Agut, 19. na ATP ljestvici, objavio je u četvrtak da je morao odustati od meča drugog kola turnira u Wimbledonu nakon što je bio pozitivan na Covid-19.


“Danas sam obavijestio Wimbledon o svom problemu. Siguran sam da se radi o Covidu-19″, napisao je polufinalist Wimbledona iz 2019. na svom Twitter računu.


“Srećom, simptomi nisu jako ozbiljni, ali mislim da je to najbolja odluka . Nadam se da ću se uskoro vratiti”, dodao je.




Bautista Agut (34) trebao je danas poslijepodne igrati protiv Kolumbijca Daniela Galanom (ATP-109.), koji se tako bez borbe plasirao u treće kolo.


Španjolac je u utorak u prvom kolu pobijedio Mađara Attilu Balázsa (ATP-331.) SA 6-1, 6-0, 6-3.


Dok je broj slučajeva covida ponovno naglo porastao u Velikoj Britaniji, kao i drugdje u Europi, Bautista Agut treća je žrtva virusa na Wimbledonu.


Prije njega, Talijan Matteo Berrettini, prošlogodišnji finalist i jedan od kandidata za naslov, kao i Hrvat Marin Čilić, morali su odustati od nastupa na trećem grand slamu sezone zbog COVIDom-19.