Nakon deset godina

Jedriličarski spektakl Adris 44Cup ponovo u Rovinju

Hina



ROVINJ Rovinj će od 28. svibnja do 2. lipnja ove godine ponovno ugostiti jedno od najatraktivnijih svjetskih jedriličarskih natjecanja – Adris 44Cup, priopćeno je u ponedjeljak iz rovinjske Maistre.


Taj najveći ovogodišnji jedriličarski spektakl u Hrvatskoj održat će se netom nakon otvorenja novog Grand Park Hotel Rovinj-a i ACI-jeve marine, kažu u Maistri.


Navode i da se 44Cup svjetska turneja sastoji od pet regata, koje se održavaju na različitim lokacijama diljem svijeta, a svi timovi jedre na identičnim jedrilicama klase RC44, koje je dizajnirao Russell Coutts, peterostruki pobjednik America’s Cupa i jedan od najvećih jedriličara svih vremena.




»Tim vrhunskim događanjem Rovinj i Hrvatska ponovno će biti prepoznati kao poželjne sportske i turističke destinacije. Pokazali smo da je za razvoj vrhunskog turizma nužan razvoj visokokvalitetnih smještajnih jedinica i prepoznatljivih evenata. Ovogodišnji 44Cup nije samo regata već i slavljenje novog Grand Park Hotel Rovinj-a i nove ACI-jeve marine koje će biti središte cijelog događaja«, naveo je predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović u priopćenju za javnost.


Dodao je da će pored dosadašnjih četiri milijarde kuna, Adris grupa u turistički dio svog poslovanja do 2021. investirati dvije milijarde kuna.


Adris grupa podržava vrhunska sportska natjecanja kao dio poslovne strategije poticanja izvrsnosti na svim područjima, a Rovinj je pod pokroviteljstvom Adris grupe 2006. godine ugostio ACI Match Race Cup, svjetsku jedriličarsku elitu kroz Adris RC44 Cup (2011) i Adris RC44 World Championship (2012).


»Ovogodišnje uvrštavanje u kalendar samo je još jednom potvrdilo kako je Rovinj prepoznat kao idealna nautička i sportska destinacija kojoj se mnogobrojni sudionici najvećih svjetskih regata poput America’s Cupa ili Volvo Ocean Racea vrlo rado vraćaju«, poručio je Popović, kazavši i da se u Hrvatskoj se krajem svibnja i početkom lipnja očekuje desetak brodova i stotinjak jedriličara.