Oglasila se Toyota

Jedan od najvećih sponzora OI u Tokiju: “Slomljeno nam je srce kad vidimo javno nezadovoljstvo usmjereno na sportaše”

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Samo je 2,6 posto japanske populacije cijepljeno, a izvještaji od prošlog mjeseca o prioritetima sportaša potaknuli su bijes na društvenim mrežamaTOKIO Vodstvo Toyote, jednog od najvećih sponzora Olimpijskih igara u Tokiju, još uvijek dvoji zbog želje da  Olimpijske igre u Tokiju  uspiju i zabrinutosti javnosti zbog održavanja događaja tijekom pandemije.


Nepuna tri mjeseca prije nego što Igre započnu 23. srpnja, Japan se bori s porastom zaraze koronavirusom, a većina stanovništva želi da ih se otkaže ili odgodi po drugi put.


“Kao sponzori, slomljeno nam je srce kad vidimo javno nezadovoljstvo usmjereno na sportaše. Da budem iskren, svakodnevno smo u sukobu oko toga koji je najbolji način djelovanja”, rekao je operativni direktor Toyote Jun Nagata.
Kako bi spriječio izbijanje virusa tijekom događaja, Japan se priprema ponuditi cijepljenje za oko 2.500 olimpijskih i paraolimpijskih sportaša i pomoćnog osoblja, koristeći donirane količine cjepiva usred bijesa javnosti zbog sporog tempa kampanje cijepljenja.


Samo je 2,6 posto japanske populacije cijepljeno, a izvještaji od prošlog mjeseca o prioritetima sportaša potaknuli su bijes na društvenim mrežama.


Novine Yomiuri Shimbun priopćile su da bi cijepljenje moglo započeti već u lipnju, ali dužnosnici su rekli kako vrijeme i detalji ostaju nejasni.