OI u Tokiju

Izbornik hrvatskih vaterpolista zadovoljan je reakcijom svoje ekipe: “Mogao je protivnik i biti bolji, ali mi bismo danas poginuli”

Portal Novi list

Ivica Tucak/Foto REUTERS

Ivica Tucak/Foto REUTERS

Ništa još nismo napravili. Tek smo napravili prvi važan korak - rekao je Tucak



TOKIO Ivica Tucak, izbornik hrvatskih vaterpolista, ovako je vidio nastup i pobjedu svoje selekcije protiv Crne Gore:


– Odlična utakmica, bitno nam je bilo da napravimo dobru reakciju nakon šokantnog i neočekivanog poraza. Rekao sam igračima da je ovo prva četvrtfinalna utakmica. Mislim da smo sjajno odigrali, nadigrali Crnu Goru u svakom segmentu. Ovo nam je bilo biti ili ne biti. Da smo izgubili, vjerojatno bi bili u avionu za nazad. Sad smo itekako u igri i vjerujem da će sav naš rad doći na naplatu. Teško je vruće glave segmentirati utakmicu, ali generalno fenomenalno odigrano. Naravno da je bilo grešaka, njih ima uvijek, ali htijenje, kvaliteta izvedbe i čitanje njihove obrane su bili fenomenalni i funkcionirali na najbolji način.


Naravno da je izbornik posebno zadovoljan reakcijom svojih igrača nakon poraza od Australije.




– Toliko je rada i odricanja iza nas, nećemo tek tako završiti naš put ovdje. Mogao je protivnik i biti bolji, ali mi bismo ovdje poginuli danas. Već sam rekao da svaki brod kad krene na drugu stranu svijeta Posada prolazi grmljavinu i tajfune ako hoće stići na drugu stranu. Ono je bila jedna grmljavina koja nam je možda bila i potrebna. Uvijek u životu kad primiš šamar imaš dvije reakcije. Jedna je ovakva, da uzvratiš još jače nego što te boli, a imaš i onu da klekneš i da plačeš. Vjerujem da ova ekipa ima karakter i srce da reagira. Ništa još nismo napravili. Tek smo napravili prvi važan korak. Slijedi nam Srbija, strahovito važna utakmica, pa onda i Španjolska. Ali barem smo mirni u ovom krugu od tri ekipe – rekao je Tucak.