Stroge mjere

Iz Primorja EB stiglo objašnjenje zašto novinari moraju na testiranje: “Radi se svojevrsni »balon« kako bi se zaštitilo reprezentativce”

Denis Frančišković

Samir Barać/Foto Arhiva NL

Samir Barać/Foto Arhiva NL

Želimo maksimalno zaštititi organizatore i igrače. Nadamo se da se turnir više neće ponoviti u ovakvim okolnostima - izjavio je klupski glasnogovornik



RIJEKA Final Four vaterpolista, a i same pripreme reprezentativaca u Rijeci u organizaciji Hrvatskog vaterpolo saveza i Primorja EB održavat će se u skladu sa strogim epidemiološkim mjerama i naputcima. Cilj je prije svega sačuvati zdravlje svih sudionika, službenih osoba, ali i medija koji će tijekom dva dana, a i više pratiti i izvještavati o svemu što se događa u riječkoj vodenoj areni.


– Svi igrači, članovi stručnih stožera, službene osobe, suci, novinari i dr. moraju imati svježe testove posljednjih 48 sati, neovisno radi li se o plohi bazena ili tribinama – potvrđuje Kristian Tončić, glasnogovornik Primorja EB. – Uz testove, važeće su i potvrde o ranije preboljenoj koroni ili cijepljenju. Usto vladat će i ostale uobičajene epidemiološke mjere oko maski i dezinficijensa. Radi se svojevrsni »balon« na turnir kako bi se zaštitilo reprezentativce, koji se pripremaju za predolimpijski turnir. Želimo maksimalno zaštititi organizatore i igrače. Nadamo se da se turnir više neće ponoviti u ovakvim okolnostima.


Samir Barać, prvi čovjek Primorja EB i član Upravnog odbora HVS-a, također naglašava važnost mjera.




– O reprezentativcima se još raspravlja na koji će način oni ući u tzv. balon. Uglavnom, prije samog odlaska u Rotterdam oni će se u Zagrebu svi testirati, a potom i još jednom u Nizozemskoj. Inače, kod nas na Bazenima Kantrida vladaju sve predviđene mjere za COVID-19. Nema tuširanja, skidanje je na tribinama… Sad će to biti malo drugačije, tribine će biti spremne za 25 ljudi koji će sjediti potpuno odvojeno – kaže Barać.