ATP Los Cabos

Ivo Karlović nije uspio izboriti drugo kolo turnira u Meksiku, svladao ga je peti nositelj

Hina

Ivo Karlović/Foto REUTERS

Ivo Karlović/Foto REUTERS

Karlović je turnir ušao s pozivnicom organizatora, koju je dobio kao prvi pobjednik ovog tunira čije je prvo izdanje odigrano 2016.LOS CABOS Hrvatski 42-godišnji veteran Ivo Karlović (ATP – 200.) nije uspio izboriti plasman u drugo kolo ATP turnira u meksičkom Los Cabosu, gdje ga je u meču prvog kola svladao peti nositelj Australac Jordan Thompson (ATP – 63.) sa 6-4, 7-5 za 93 minute.


Karlović je u prvom setu izgubio servis u devetom gemu, a u nakon što je odmah vratio ‘break’ zaostatka iz prvog gema drugog seta, hrvatski tenisač je dopustio 27-godišnjem Australcu da mu i u 11. gemu oduzme gem na početnom udarcu. Thompson je kod servisa za pobjedu spasio jednu Karlovićevu priliku za ‘break’ te iskoristio prvu meč-loptu.


Hrvatski tenisač je zabio 11 asova i realizirao 70% poena nakon pogođenog prvog servisa, što je bilo premalo protiv Australca koji je u Meksiko stigao nakon što se prošlog tjedna probio do polufinala ATP turnira u Newportu. U izjednačenom meču presudila je iskorištenost prilika za ‘break’. Thompson je iskoristio tri od četiri, a Karlović jednu od četiri.
Karlović je turnir ušao s pozivnicom organizatora, koju je dobio kao prvi pobjednik ovog tunira čije je prvo izdanje odigrano 2016.