Prosinačko okupljanje

Ivica Tucak pozvao nadarenog vaterpolistu Primorja EB na pripreme reprezentacije u Zagrebu

Hina

Tin Brubnjak/Foto Arhiva NL

Tin Brubnjak/Foto Arhiva NL

Kako se ne radi o službenom terminu Međunarodne ili Europske federacije za vodene sportove (FINA, LEN), na ovom okupljanju neće biti Ante Vukičevića (Marseille) i Josipa Vrlića (Radnički) koji imaju obveze u svojim klubovima



ZAGREB Izbornik hrvatske muške vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis od 20 igrača koji bi od 5. do 7. prosinca trebali sudjelovati na zajedničkim pripremama s reprezentacijom Italije u Zagrebu.


Riječ je o svojevrsnom uzvratnom sparingu s istim suparnikom, s kojim su hrvatski vaterpolisti već trenirali u talijanskoj Imperiji početkom studenoga.


Kako se ne radi o službenom terminu Međunarodne ili Europske federacije za vodene sportove (FINA, LEN), na ovom okupljanju neće biti Ante Vukičevića (Marseille) i Josipa Vrlića (Radnički) koji imaju obveze u svojim klubovima.




“Među vratarima za ovu akciju nema Ivana Marcelića koji je ipak duže vremena bio odsutan zbog ozljede. Vidjet ću još kakvo će biti stanje s Lorenom Fatovićem koji je bio ostao u Berlinu još prije tjedan dana u izolaciji. Ne znam hoće li on moći doći, a ako neće onda postoji opcija poziva još jednom mlađem igraču”, izjavio je izbornik Tucak u službenom priopćenju na mrežnim stranicama Hrvatskog vaterpolskog saveza (hvs.hr).


Među kandidatima za ove pripreme našao se i nadareni igrač riječkog Primorja Tin Brubnjak.


“To je nešto što smo bili dogovorili na nedavnom sastanku Stručnog savjeta Hrvatskog vaterpolskog saveza, da u svakoj mogućoj prilici pozivamo mlade, nadarene igrače jer ih želimo oprobati, oni se moraju naviknuti i na režim rada u reprezentaciji, priviknuti na tu atmosferu”, pojasnio je izbornik svoju odluku.


Talijani će u Zagreb doputovati u nedjelju, 5. prosinca. Planirani su zajednički treninzi i tri utakmice zatvorene za javnost tijekom nedjelje i ponedjeljka. U utorak, 7. prosinca, s početkom u 18 sati, u planu je službena prijateljska utakmica, na koju će moći doći i gledatelji, a za ulaz na bazen će obvezna biti Covid-potvrda.


Popis hrvatskih vaterpolista za pripreme u Zagrebu (5. – 7. prosinca)


VRATARI: Marko Bijač (Olympiacos), Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje), Jerko Jurlina (Mladost)


CENTRI: Ivan Krapić (Noisy-le-Sec), Luka Lozina (Vouliagmeni), Antonio Dužević (Jadran Split)


BRANIČI: Rino Burić, Marino Čagalj (Jadran Split), Matias Biljaka (Mladost), Marko Žuvela, Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje)


NAPADAČI: Konstantin Harkov, Zvonimir Butić, Luka Bukić, Jerko Marinić Kragić (Jadran Split), Andrija Bašić (Palermo), Franko Lazić (Mladost), Loren Fatović, Marin Tomasović (Jug Adriatic osiguranje), Tin Brubnjak (Primorje EB)