SP u vaterpolu

Ivica Tucak nakon polufinalne pobjede: “Sada idemo po svjetsko zlato!”

Hina

Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Svaka čast Francuzima, ali mislim da bi sportski gledano bilo nezasluženo da nismo otišli u finale - rekao je izbornik Barakuda



DOHA “Svaka čast Francuzima, ali mislim da bi sportski gledano bilo nezasluženo da nismo otišli u finale”, rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon polufinalne pobjede poslije peteraca 17-16 (3-2, 3-3, 3-1, 2-5; 6-5).


„Vodili smo od početka do kraja, Francuska u ni jednom trenutku nije vodila. Pali smo na kraju i to je bilo očekivano. Prvi puta mi se dogodilo, u tijeku je bila treća četvrtina, da su me šestorica igrača tražila izmjenu. Mrtvi su, potpuno potrošeni, ali izvukli smo se. Imamo novo veliko finale u nizu, ovo je fantastičan rezultat i sada idemo po zlato“, komentirao je izbornik Tucak plasman u finale gdje će Hrvatska igrati protiv Italije u subotu s početkom u 15.30 sati.


„Uvijek je tako u sportu, pogotovo u završnicama velikih prvenstava. Jedna lopta gore ili dolje, odlučuju nijanse. Mi smo vratili Francuze u igru nekim reakcijama. Imali smo potom taj rulet peteraca, a Anić nas  je odveo dalje. Slijede nam Talijani koji igraju fizički vaterpolo, ali definitivno možemo s njima. Sve je jasno, idemo po pobjedu za kraj“, zaključio je Tucak, a prenosi službena internetska stranica Hrvatskog vaterpolskog saveza.




Bit će to četvrti nastup Hrvatske u finalu. Dosad ima dva naslova prvaka, iz Melbournea 2007. i Budimpešte 2017. godine, dok je u Kazanju 2015. bila srebrna.


„Francuska je uistinu fantastična momčad, sjajno su posloženi. Imali smo u završnici tri gola prednosti, ali smo potom primili lagano dva pogotka. Što se dogodilo? Ne znam, fizička iscrpljenost, mentalno smo pali. Ali, to je polufinale i bez obzira na suparnika ne postoji u toj fazi turnira lagana utakmica. Krvarili smo, ali smo na mišiće izvukli ovaj polufinalni susret. Uvjeren sam da je u nama još ostalo goriva za finale“, rekao je Ante Vukičević, a veliki hrvatski heroj na samom kraju je bio pričuvni vratar Mate Anić koji je obranio ključni peterac.


„Ovo je ostvarenje snova. Znam koja je moja uloga u momčadi i znao sam, ako bude potrebno, da ću morati pomoći na ovaj način. Tako sam se pripremao i ovo nije slučajnost. Kako sam obranio? Instinkt, ništa drugo, do zadnjeg trenutka nisam ni znao na koju ću stranu otići“, rekao je Anić.


Loren Fatović i Marko Žuvela također su pohvalili suparnika u polufinalu, ali i najavili odlazak po zlato u subotu.


„Nema sada smisla previše analizirati polufinale jer nas čeka finale. Tome se moramo okrenuti i sigurno imamo šansu uhvatiti zlato“, poručio je Fatović.