Route du Rhum

Ivica Kostelić se povukao iz jedriličarske utrke samaca preko Atlantika zbog tehničkog kvara na brodu

Hina

Ivica Kostelić/Foto PIXSELL

Ivica Kostelić/Foto PIXSELL

Nakon kratkog zaustavljanja u La Coruni u subotu i s obzirom na poteškoće s kojima se sa suočio, ukljućujući i gubitak vjetrulje auto-pilota, olimpijski medaljonoša i prvak Svjetskog skijaškog kupa u skijanju donio je bolnu odluku da se povuče iz utrke



SAINT MALO Proslavljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić morao se povući iz jedriličarske utrke samaca preko Atlantika Route de Rhum zbog tehničkog kvara na brodu, objavili su organizatori utrke.


Kostelić je prije tjedan dana startao iz francuske luke Saint Malo prema Guadeloupeu jednoj od najzahtjevnijih solo-utrka u svijetu solo-jedrenja, no njegova 12 godina stara jedrilica ACI iz klase 40 od samog početka je doživjela kvarove uređaja na jarbolu i prodor vode u brod.
Nakon kratkog zaustavljanja u La Coruni u subotu i s obzirom na poteškoće s kojima se sa suočio, ukljućujući i gubitak vjetrulje auto-pilota, olimpijski medaljonoša i prvak Svjetskog skijaškog kupa u skijanju donio je bolnu odluku da se povuče iz utrke, te je krenuo prema portugalskom Cascaisu.


Route du Rhum se održava svake četiri godine, duga je 3400 nautičkih milja od Francuske do Kariba, a ovo je 12. izdanje s rekordnih 138 jedrilica.  Utrka je mješavina avanture, duha legendarnih istraživača i bespoštednog regatavanja okuplja pravi jedriličarsku kremu offshore jedrenja. Frances Joyon, Charles Caudrelier, Armel Le Cléac’h, Thomas Coville, François Gabart, Yannick Bestaven, Charlie Dalin samo su neka od imena koja sudjeluju na utrci.




Kostelić je lani s Callisteom Antoineom završio svoju prvu oceansku regatu Transat Jacques Vabre.