Australian Open

Ivan Dodig se plasirao u finale mješovitih parova na Australian Openu, juri svoj četvrti Grand slam naslov

Hina

Ivan Dodig/Foto REUTERS

Ivan Dodig/Foto REUTERS

Dodig je tijekom karijere tri puta osvajao naslov na Grand Slam turnirima u mješovitim parovima



MELBOURNE Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u srijedu u finale mješovitih parova na Australian Openu. On i njegova partnerica Francuskinja Kristina Mladenovic u polufinalu su nakon preokreta pobijedili Kineskinju Shuai Zhang i Australca Johna Peersa sa 1-6, 7-5, 10-2.


Za Dodiga i Mladenovic je loše krenulo nakon dva izgubljena servisa prvi set je uvjerljivo pripao kinesko-australskom paru. Hrvatsko-francuski par nije imao niti jednu šansu za obrat.


U drugom setu Dodig i Mladenovic prvi su došli do prilike za break, u drugom gemu, ali nisu je realizirali. Nakon toga dva puta su bili suočeni sa gubitkom servisa, kod 4-4 su spasili jednu break loptu i kod 5-5. Činilo se da će drugi set otići u tie-break, ali u 12. gemu Dodig i Mladenovic dolaze do dvije vezane set lopte na servis protivnika, a drugu su iskoristili i susret je otišao u treći set, tzv. super tie-break.
U super tie-breaku je hrvatsko-francuski par dominirao, pet puta je oduzeo servis protivnicima i uvjerljivo je dobio treće set, te nakon sat i 32 minute igre osigurao polufinale.




Dodig je tijekom karijere tri puta osvajao naslov na Grand Slam turnirima u mješovitim parovima. On i Tajvanka Latisha Chan dva puta su trijumfirali na Roland Garrosu (2018 i 2019), te jednom u Wimbledonu (2019).


U drugom polufinalu Čehinja Lucie Hradecka i Ekvadorac Gonzalo Escobar igraju protiv australskog para Jaimee Fourlis i Jasona Kublera