Trener Primorja EB

Igor Hinić nakon poraza od Jadrana: “Neke naše faze u igri su bile dobre, ali to nismo iskoristili”

Igor Duvnjak

Igor Hinić s igračima Primorja EB/Foto Arhiva NL

Igor Hinić s igračima Primorja EB/Foto Arhiva NL

Imali smo tako i u dva navrata kod dva razlike dobre šanse da dođemo na gol zaostatka ili čak na neriješeno u trećoj četvrtini - kaže trener Riječana



RIJEKA Mlada momčad vaterpolista Primorja Erste Bank nije na svom bazenu uspjela iznenadili splitski Jadran, favorita u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja hrvatskog prvenstva. Jadranaši su nakon svega slavili sigurno, 13:9. U Rijeci se tako zaigrao vaterpolo poslije duge pauze, više od tri i pol mjeseca, od 7. ožujka. Igralo se u lijepom ambijentu na starom otvorenom plivalištu, uz posebne mjere opreza, čuvajući se rizika od koronavirusa. Borbeni domaćini su jednom trenutku stigli i do neriješenog, bili su u igri do posljednjih pet minuta, kada se Jadran odvojio od momčadi zapaženog golmana Frana Čubranića i njegovih borbenih suigrača.


Pravi pristup


– Neke naše faze u igri na ovoj utakmici su bile dobre. Imali smo tako i u dva navrata kod dva razlike dobre šanse da dođemo na gol zaostatka ili čak na neriješeno u trećoj četvrtini – kaže trener Riječana Igor Hinić. – Međutim, to nismo iskoristili. Dosta smo brzali, željeli smo postići golove na neki lagani način, a toga nema s ovakvim momčadima kao što je Jadran.


Kao što se i pretpostavljalo, Jadran se na Kantridi predstavio kao vrlo jaka, kvalitetna momčad, koja je uostalom cijelo vrijeme kontrolirala rezultat.




– Apsolutno je sigurno da smo igrali s kvalitetnim suparnikom. Naravno da je tako, to tvrdim cijelo vrijeme. Njima jesu nedostajala dva igrača, no sjetimo se da je Jadran dobio Jug AO ove sezone, dobili su suparnika koji je momčad za osvajanje Lige prvaka.


Trener primorjaša ukupno gledano nema zamjerki svojoj momčadi.


– Ukupno gledavši, zadovoljan sam. Zadovoljan sam i pristupom, također sam zadovoljan i našom borbenošću. Malo su nas poremetile neke pojedinačne pogreške. Sve je dobro ako iz ovoga naučimo nešto dobro.


Uzvrat


Jadran je uvjerljivom riječkom pobjedom načinio krupan zaveslaj prema polufinalu doigravanja uoči subotnjeg splitskog uzvrata s primorjašima.


– Kao prvo, apsolutno je sigurno da ćemo pokušati ispraviti greške koje smo radili u Rijeci. Samim time ćemo nastojati odigrati još bolje nego sada.


Primorjaši putuju u Split i donekle rasterećeni, s obzirom na kvalitetu domaćina i njegovu prednost od četiri gola ispada da Riječani u subotu nemaju što izgubiti.


– To svakako. Naravno da u Splitu možemo samo dobiti, kako rezultatski, tako i kvalitetnom igrom. Znači, treba odigrati jednu pravu utakmicu – poručio je trener Primorja Erste Bank.