Očekivani epilog

Hrvatski vaterpolski savez odgodio kvalifikacijske turnire Kupa Hrvatske

Hina

U skupini A u Zagrebu trebali bi igrati Mladost, Jadran, Mornar BS, POŠK i Medveščak, a u skupini B u Dubrovniku Jug AO, Solaris, Primorje EB, Galeb MR, Zadar 1952 i KPK



ZAGREB Hrvatski vaterpolski savez (HVS) u petak je odgodio kvalifikacijske turnire Hrvatskog kupa za seniore, koji su se trebali igrati u prvom tjednu studenoga u Dubrovniku i Zagrebu uslijed pogoršane epidemiološke slike u državi.


“Imajući u vidu težinu epidemiološkog stanja u Hrvatskoj, a tako je i u cijeloj Europi, kao i činjenicu da u nekim klubovima ima igrača pozitivnih na Covid-19, ovakva je odluka jedina razumna i očekivana. Budući da je klubovima potrebno dati i barem sedam dana treninga kako bi se oporavili, uigrali nakon samoizolacije onih koji su na to bili primorani, odgoda prijašnjih termina kvalifikacija Hrvatskog kupa je bila neminovna. Novi termin odigravanja oba turnira će ovisiti o općoj epidemiološkoj slici, kao i onoj u klubovima. Upravni odbor Hrvatskog vaterpolskog saveza će pravodobno donijeti odluku o novom terminu odigravanja u odnosu na domaći i međunarodni kalendar. To može uvjetovati i moguću izmjenu kalendara natjecanja u prvenstvu Hrvatske, ali o svemu će svi klubovi, dionici i javnost biti pravovremeno izviješteni”, objavio je HVS.


U skupini A u Zagrebu trebali bi igrati Mladost, Jadran, Mornar BS, POŠK i Medveščak, a u skupini B u Dubrovniku Jug AO, Solaris, Primorje EB, Galeb MR, Zadar 1952 i KPK.