OI u Tokiju

Hrvatski vaterpolisti igraju protiv Crne Gore: “Očekujemo težu utakmicu nego protiv Australije…”

Valentina Prokić

Maro Joković/Foto REUTERS

Maro Joković/Foto REUTERS

Crna Gora je vrhunska ekipa, kolektivno su odlični. Imaju nekoliko pojedinaca koji su svjetska klasa, gubili smo od njih kad je bilo najpotrebnije - naglašava kapetan Andro Bušlje



RIJEKA Hrvatska vaterpolska reprezentacija danas od 8.30 sati igra utakmicu 3. kola olimpijskog turnira protiv Crne Gore. Hrvatski vaterpolisti zakomplicirali su si situaciju neočekivanim porazom od Australije, jer i Srbija i Crna Gora imaju po jedan poraz, a jedino Španjolska, s kojom igraju u posljednjem kolu dosad ima maksimalan učinak. Španjolci su pobijedili crnogorske Ajkule, koje su se u prvom kolu dobro namučile s Australijom i uspjele ih slomiti tek u drugom dijelu susreta.


– Poraz od Australije nas je sve šokirao, ali najvažnije je naglasiti da ništa nije izgubljeno. Imamo još tri utakmice i turnir je zapravo tek počeo. Prilika za popravak je već danas protiv Crne Gore. Unatoč negativnom skoru s njima u posljednjih nekoliko utakmica, tu zapravo nema nepoznanica. Dobro ih poznajemo i možemo pronaći igru za njih. Očekujem još težu i fizički zahtjevniju utakmicu, odnosno suparnika nego što je to bila Australija – rekao je iskusan dokapetan Maro Joković.


U hrvatskom taboru sve se promijenilo porazom od momčadi Elvisa Fatovića. Bodovi na koje se možda i unaprijed računalo kao sigurne izmakli su, a vaditi se treba protiv puno iskusnijih i kvalitetnijih momčadi. Hrvatska i Crna Gora su se dosad ogledale na svakom olimpijskom turniru od crnogorske samostalnosti 2008. godine. U protekla četiri susreta, Ajkule su samo jednom pobijedile, u četvrtfinalu OI-a u Pekingu 2008. godine. Crna Gora nikad nije osvojila olimpijsku medalju, a čak su tri puta uzastopno završili na nezahvalnom četvrtom mjestu, u Pekingu, Londonu i u Rio de Janeiru.




– To je poletna, mlada momčad, možda ne onako fizički čvrsta kao Australija, ali imaju kvalitetu i ekstra igrača kao što je Ivović. Oko njega se vrti cijela igra, njega ćemo morati pripaziti – smatra izbornik Ivica Tucak.


Crnogorci će zacijelo imati poseban motiv jer ovoga puta žele slomiti prokletstvo četvrtog mjesta. Ne treba zaboraviti da je jedna od važnih utakmica u kojoj su Ajkule nadmudrile Hrvatsku bila i utakmica za broncu na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Budimpešti.


– Crna Gora je vrhunska ekipa, kolektivno su odlični. Imaju nekoliko pojedinaca koji su svjetska klasa, gubili smo od njih kad je bilo najpotrebnije. Ali, ovo je novi turnir, moramo odigrati najbolje ovog ljeta – odlučan je kapetan hrvatske reprezentacije Andro Bušlje.