Finale

Hrvatski odbojkaši u Osijeku doživjeli prvi poraz u Zlatnoj Europskoj ligi

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Iako ostaje žal za izgubljenom finalnom utakmicom, hrvatski odbojkaši su glavni cilj ispunili polufinalnom pobjedom u dvoboju protiv Estonije, jer ima je ona donijela sudjelovanje na Challenger turniru u KiniOSIJEK Muška odbojkaška reprezentacija Ukrajine pobijedila je Hrvatsku sa 3-1 (-23, 19, 26, 19) u finalu završnog turnira Zlatne Europske lige u Osijeku te tako osvojila zlatnu medalju u ovom natjecanju.


Izabranici Igora Juričića su u finalu doživjeli prvi poraz u ovogodišnjem izdanju Zlatne Europske lige u kojem su bili jedina momčad sa svih šest pobjeda u prvom dijelu natjecanja.


Iako ostaje žal za izgubljenom finalnom utakmicom, hrvatski odbojkaši su glavni cilj ispunili polufinalnom pobjedom u dvoboju protiv Estonije, jer ima je ona donijela sudjelovanje na Challenger turniru u Kini (4.-7. srpnja), na kojem će pobjednik izboriti mjesto u elitnoj Ligi nacija 2025.
Na turniru u Linyiju će sudjelovati osam reprezentacija. Igra se nokaut sustavom, a hrvatski odbojkaši će u četvrtfinalu za suparnika imati reprezentaciju Belgije. U slučaju pobjede, Hrvatska bi u polufinalu igrala protiv boljeg iz dvoboja Ukrajine i Čilea. U gornjem dijelu ždrijeba četvrtfinalni parovi su Kina – Meksiko i Egipat – Čile.


Finalni dvoboj Hrvatske i Ukrajine je bio izjednačen, a Ukrajinci su ga prelomili na svoju stranu u trećem setu, kad su nadoknadili prednost Hrvatske od 14-7 te nakon tri propuštene set-lopte (24-21) ipak uspjeli osvojiti set sa 28-26 i povesti sa 2-1.


U četvrtom setu su Ukrajinci stalno bili u prednosti, a kad su poveli sa 18-10 preostala im je samo formalnost privesti meč kraju.


Petar Đirlić je sa 23 poena bio najproduktivniji hrvatski odbojkaš u finalu, a Marko Sedlaček je osvojio 18. Ukrajince je sa 19 poena predvodio Jevhenij Kisiljuk.


U utakmici za treće mjesto na osječkom turniru, koje je trajala dva sata i 36 minuta, Češka je pobijedila Estoniju sa 3-2 u setovima (-20, 22, -31, 25, 15-12).