EP odbojkaša

Hrvatski odbojkaši nakon prve pobjede na EP-u igraju protiv olimpijskih pobjednika: “Jedva čekamo Francuze”

Portal Novi list

Hrvatski odbojkaši slave vrijednu pobjedu/Foto www.cev.lu

Hrvatski odbojkaši slave vrijednu pobjedu/Foto www.cev.lu

Utakmica protiv Francuske počinje u 19 sati



TALLINN Hrvatska odbojkaška reprezentacija upisala je prve bodove na EP-u. Leo Andrić (32) i Marko Sedlaček (21) bili su najefikasniji u pobjedi nad Latvijom, prvoj pobjedi za hrvatske odbojkaše na europskim prvenstvima od 2005. godine. Ovim uspjehom Hrvatska je napravila važan korak prema prolasku u drugi krug natjecanja.


– Drama u pet setova, vjerujem da je to bilo teško pratiti preko TV ekrana. Velika je ovo pobjeda za nas, kojom smo se približili našem cilju, ulasku u drugi krug natjecanja. Slijedeći susret je protiv Francuza, olimpijskih prvaka, i jedva čekamo tu utakmicu. No, svoju šansu vidimo u susretima protiv Estonije i Slovačke”, rekao je nakon susreta srednji bloker Kruno Nikačević, a kapetan Tsimafej Žukovski, organizator igre dodao:


– Nakon lošeg otvaranja Europskog prvenstva i poraza od Njemačke ovo nam je bila jako važna utakmica u kojom smo trebali pobjedu. Jako sam ponosan na cijelu  momčad kako smo odigrali, dali smo svi svoj maksimum. Ovo je slatka pobjeda, ali turnir je dug, i treba razmišljati već o slijedećim utakmicama, a ovu pobjedu arhivirati.




Hrvatska danas od 19 sati igra protiv Francuske, aktualnih olimpijskih pobjednika. Francuzi su na startu turnira svladali Slovačku.