Prestižan turnir

Hrvatske odbojkašice žele osvojiti Challenger Cup

Hina

Klara Perić/Foto PIXSELL

Klara Perić/Foto PIXSELL

Uz Hrvatsku, na turniru će igrati i reprezentacije Portorika, Kolumbije, Češke, Kameruna, Belgije, Francuske te Kazahstana s kojima prvu utakmicu Hrvatice igraju u četvrtak 28. srpnja od 20 sati



Hrvatske odbojkaške reprezentativke obavljaju završne pripreme pred početak prestižnog FIVB Challenger Cupa koji se na ŠC Višnjik igra od četvrtka 28. srpnja do nedjelje 31. srpnja. Hrvatska reprezentacija u ovoj se nokaut formi turnira nada pobjedama i uspješnom lovu na Ligu nacija.


“Do sada smo radili na tehničkim finesama, a sada kreće usavršavanje taktike i priprema za prvog suparnika. Protiv reprezentacije Kazahstana igrat ćemo prvu utakmicu. Sve momčadi koje sudjeluju na Challenegr Cupu iznimno su dobre. No, mi se moramo fokusirati na prvu utakmicu s obzirom na to da je to nokaut faza. Cilj nam je doći do finala i osvojiti Challenger Cup”, izjavila je Klara Perić.


Uz Hrvatsku, na turniru će igrati i reprezentacije Portorika, Kolumbije, Češke, Kameruna, Belgije, Francuske te Kazahstana s kojima prvu utakmicu Hrvatice igraju u četvrtak 28. srpnja od 20 sati.




“Četvrtak nam je posljednji dan odmora. Trebamo se dobro odmoriti, napuniti baterije pred posljednji pripremni tjedan. Prije nekoliko dana stavljen nam je taraflex, to je podloga na kojoj ćemo odigrati sve službene utakmice. Puno nam znači da smo dobili podlogu kako bi se mogli što bolje prilagoditi prije samih utakmica. Atmosfera u momčadi je odlična, nemamo prevelikih ozljeda i svi smo spremni te željni dobre igre. Nadamo se da ćemo pružiti odličnu predstavu pred punim Višnjikom”, zaljučila je Beta Dumančić.


Za Hrvatsku će na FIVB Challenger Cupu igrati: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.