Sudar u Varni

Hrvatske odbojkašice u polufinalu Final Foura Zlatne skupine Europske lige očekuje Španjolska

Portal Novi list

Matea Ikić/Foto www.hos-cvf.hr/

Matea Ikić/Foto www.hos-cvf.hr/

I na posljednjem Final Fouru su hrvatske igračice susrele sa Španjolkama i pobijedile 3:1



RIJEKA Hrvatske odbojkašice danas od 16 sati u bugarskoj Varni očekuje polufinalni ogled Final Foura Zlatne skupine Europske lige protiv Španjolske. U drugom polufinalu od 19 sati sastaju se Bugarska i Češka. U nedjelju su na rasporedu finale i susret za treće mjesto.


I na posljednjem Final Fouru su hrvatske igračice susrele sa Španjolkama i pobijedile 3:1.


– Mislim da ih možemo ponovno savladati, samo ne smijemo raditi previše neforsiranih pogrešaka što nam se znalo događati kroz ovogodišnje natjecanje. Uvjerena sam da možemo ponovno igrati finale, i zato mi je jako drago što u polufinalu igramo sa Španjolkama, jer očekujem domaćina Bugarsku u finalu. Nekako mi se zasada čine najkompletnije. No, o finalu ćemo ipak razmišljati nakon polufinala sa Španjolskom, zasada su sve misli okrenute tom susretu za koji se danima pripremamo – rekla je Matea Ikić (32), pucačica-primačica koja je u posljednje dvije sezone branila boje turskog Kuzeybora, za službene stranice Hrvatskog odbojkaškog saveza.




Nakon Final Foura hrvatski izbornik Daniele Santarelli svojim će igračicama dati kratki odmor, jer nakon toga tek slijedi ono pravo, pripreme za Europsko prvenstvo, gdje naše djevojke igraju u skupini C u Zadru.


–   Biti će to zaista dugo, toplo ljeto, ali na to smo pripravne. Imamo pripreme u Zadru, tu nam je odlično, eto, čak imamo i ugođaj mora, iako ga nećemo puno koristiti. Po meni, imali smo sreće sa ždrijebom, osim Italije koja svakako spada među favorite skupine, ali i kompletnog Prvenstva, mislim da sa svim ostalim reprezentacijama, Bjelorusijom, Slovačkom, Mađarskom i Švicarskom, možemo ravnopravno igrati i pobijediti ih. Nadam se samo da će do tada i mjere glede koronavirusa toliko popustiti pa da gledatelji mogu prisustvovati u dvorani u što većem broju, jer će nam podrška domaćih navijača i te kako trebati. Želimo čuti njihovo navijanje iz gledališta, da nas kao igrač viška nose do pobjeda – reći će na kraju Matea Ikić, osma u poretku skorera u dosadašnjem tijeku Zlatne europske lige s 3,12 poena po setu.