Zlatna liga odbojkašica

Hrvatske odbojkašice nakon napete utakmice u Beverenu ostvarile drugu pobjedu u Zlatnoj ligi

Hina

Božena Butigan/Foto PIXSELL

Božena Butigan/Foto PIXSELL

Danas (18 sati) hrvatske odbojkašice čeka reprezentacija Belgije koja je u prva tri nastupa izgubila svega jedan set i vodeća je na ljestvici



BEVEREN  Hrvatske odbojkašice su u subotu ostvarile svoju drugu pobjedu u Zlatnoj Europskoj ligi svladavši na turniru u belgijskom Beverenu reprezentaciju Estonije sa 3-1 (23, -25, 14, 28).


Hrvatska je sudjelovanje u izmjenjenom formatu Zlatne Europske lige započela prošli tjedan na turniru u Osijeku, gdje su izabranice Igora Arbutine poražene u tri seta od Azerbajdžana, da bi potom istim rezultatom svladale Slovakinje.


U iznimno napetoj utakmici uspjele svladati Estoniju sa 3-1, iako su mogle do pobjede i bez dramatičnog preokreta u četvrtom setu. Naime, nakon osvojenog izjednačenog prvog seta, hrvatske odbojkašice su u drugom imale vodstvo od 16-9, samo da bi Estonkama dopustile niz od devet uzastopnih poena. Nakon 22-22, Estonke su došle do dvije set-lopte (24-22), ali su realzirale tek četvrtu za 27-25.




Hrvatska je projurila trećim setom do vodstva 2-1, da bi se u četvrtom setu ponovno dogodio velik preokret, no ovoga puta u režiji naše reprezentacije. Estonke su imale 18-12, 20-15 i 23-20, da bi potom propustile i četiri set-lopte (24-23, 26-25, 27-26, 28-27). Hrvatska je svoju drugu meč-loptu.


Božana Butigan je donijela 18 poena, Leonarda Grabić 16, Josipa Marković 13, Martina Šamadan 12, a Andrea Mihaljević 11.


Danas (18 sati) hrvatske odbojkašice čeka domaća reprezentacija koja je u prva tri nastupa izgubila svega jedan set i vodeća je na ljestvici. Hrvatska je trenutačno na petoj poziciji sa šest bodova.