Europska liga odbojkašica

Hrvatske odbojkašice igraju finale Zlatne europske lige protiv Bugarske: “Sada idemo po zlato!”

Portal Novi list

U finalu moramo prikazati bolju igru, više uravnoteženu, i probati osvojiti naslov, što bi bilo sjajno za sve nas, igračice i Savez - rekao je izbornik SantarelliRIJEKA Hrvatske odbojkašice pobjedom nad Španjolskom (3:1) plasirale su se u finale turnira Zlatne europske lige gdje ih danas (19 sati) očekuje domaćin završnice Bugarska. Polufinale je donijelo reprizu od prije dvije godine, kada se hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija također sastala u polufinalu završnog turnira Zlatne europske lige sa Španjolskom. Pobijedile su igračice našeg izbornika Danielea Santarellija i 2019. u Varaždinu, a i sada u bugarskom Ruseu, identičnim rezultatom 3:1.


–  Ovaj rezultat je jako važan za nas jer smo započeli pripreme tek prije mjesec i pol, a neke su igračice startale tek prije tri tjedna. Zato trebamo još vremena za ispravljanje pogrešaka kako bi igrali pravu odbojku. U finalu Zlatne europske lige možemo svakako igrati bolje. Odigrali smo sjajan prvi set ali i nevjerojatno slab drugi, prepun pogrešaka. Bio je to inače meč pun nervoze, pogotovo u trećem i četvrtom setu. Na kraju sam jako zadovoljan rezultatom, no u finalu moramo prikazati bolju igru, više uravnoteženu, i probati osvojiti naslov, što bi bilo sjajno za sve nas, igračice i Savez – izjavio je izbornik Santarelli


Srednja blokerica Beta Dumančić dodala je:
– Počele smo vrlo snažno, pa se u prvom setu Španjolke nisu niti snašle, no u drugom su se one razigrale, a mi se malo izgubile. Ali smo od trećeg seta pronašle pravi ritam i ovo je na kraju ispala prava ekipna pobjeda. Sretne smo zbog finala, to nam je bio cilj, a sada idemo i po to zlato.