EP u karateu

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama borit će se drugu godinu zaredom za naslov prvaka

Hina

Lea Vukoja

Lea Vukoja

Ekipa koja je prošle godine osvojila zlato u Gaziantepu i ovoga je puta bila superiorna i s tri pobjede izborila finale s Njemačkom



GUADALAJARA Hrvatska ženska reprezentacija u borbama u sastavu Lucija Lesjak, Mia Greta Zorko, Sadea Bećirović i Lea Vukoja borit će se drugu godinu zaredom za naslov prvaka Europe u karateu. Ekipa koja je prošle godine osvojila zlato u Gaziantepu i ovoga je puta bila superiorna i s tri pobjede izborila finale s Njemačkom. U prvom kolu hrvatska vrsta bila je slobodna. A onda je uslijedila finala vrijedna serija – Srbija 2:1, Turska 2:0 i u polufinalu Francuska 2:1.


Osobito je briljirala Mia Greta Zorko s trima pobjedama. Posljednji susret za plasman u finale imala je Lucija Lesjak. Vodila je 4:0 i 5:2, ali u posljednjim sekundama susret se pretvorio u pravu dramu u kojoj je Lesjak sačuvala prednost i pobijedila 6:5, a nakon toga uslijedila je prava erupcija oduševljenja naših djevojaka i cijele reprezentacije.


Muška reprezentacija u borbama (Enes Garibović, Ivan i Anđelo Kvesić, Ivan Martinac, Zvonimir Živković, Jakov Bunjevac, Ante Mrvičić) izborila je nedjeljni susret za broncu.




Danas će se za pojedinačni naslov boriti Enes Garibović (-84 kg) protiv Talijana Michelea Martine, a protivnik Anđela Kvesića u teškoj kategoriji (+84 kg) za broncu bit će Turčin Fatih Sen.