Slavlje u Mariboru

Hrvatska ženska juniorska odbojkaška reprezentacija osvojila MEVZA turnir i izborila EP

Portal Novi list

Riječka odbojkašica Mara Štiglić bila je najefikasnija u finalu protiv Slovenije



RIJEKA Hrvatska ženska juniorska U-20 reprezentacija u finalu  Srednjeuropskog MEVZA turnira u Mariboru pobijedile je domaćina Sloveniju s 3:1 (25:20, 25:12, 17:25, 25:18) i plasirale se tako direktno na Europsko prvenstvo nadolazećeg ljeta.


Najefikasnija u redovima hrvatskih odbojkašica bila je kapetanica HAOK Rijeke Mara Štiglić s 19 poena, a Ana Burilović, MVP turnira, skupila je 16 poena.


Osim Štiglićke na turniru u Mariboru nastupila je još jedna igračica Rijeke – tehničarka Petra Brkičić.




Juniorska muška U20 reprezentacija Hrvatske je poražena u susretu za treće mjesto na MEVZA turniru u slovačkom Puchovu, ujedno i kvalifikacijama za Europsko prvenstvo ove godine. Bolji od naših juniora bili su vršnjaci iz Izraela koji su pobijedili s 3:0 nakon 67 minuta igre. No, četvrtim osvojenim mjestom naša je reprezentacija stekla pravo na dodatne proljetne kvalifikacije.


Izbornik U-20 reprezentacije Ratko Peris nakon posljednjeg je susreta rekao:


– Bila je velika borba, dečki su htjeli pobijediti ali bilo je previše pogrešaka na servisu i prijemu servisa. Nismo zato mogli razviti igru s centrima. Iako to nerado govorim, da ne ispadne alibi, ali naš najbolji igrač Teo Mičetić  bio je bolestan posljednjih dana što nam je bio veliki hendikep. U subotu je još pokušao igrati, ali nije išlo, dok u nedjelju nije niti mogao ući u igru. A bez njega kao prvog korektora, koji radi najviše poena, nismo mogli puno toga napraviti. Nažalost, ispada da nismo imali sreće u polufinalu i finalu. No, osnovni je cilj ostvaren, bili smo prvi u skupini i osigurali dodatne kvalifikacije za EP – rekao je Peris.