EP odbojkaša

Hrvatska odbojkaška reprezentacija otputovala u Tallinn gdje je u petak čeka Njemačka na otvaranju EP-a

Hina

Samo četiri igrača imaju iskustvo nastupa na ovakvom natjecanju stoga je za većinu ovo jedan novi izazov - izjavio je uoči puta izbornik Emanuele Zanini



ZAGREB Hrvatski odbojkaši, nakon provedenih sedam tjedana na pripremama u Osijeku, jutros su u Zagrebu odradili posljednji trening prije leta za Estoniju u Tallinn gdje igraju na Europskom prvenstvu.


Prvu utakmicu u skupini D Hrvatska će igrati u petak, 3. rujna  u 17 sati protiv reprezentacije Njemačke.


“Na Europsko prvenstvo dolazimo maksimalno spremni. Poznajemo sve igrače protiv kojih igramo pa nas nitko ne može iznenaditi. Imali smo jake pripreme, atmosfera u ekipi je odlična stoga mislim da smo zaista spremni dati svoj maksimum. Našu reprezentaciju oduvijek je krasilo zajedništvo i borbeni duh te je to jedno od najjačih oružja s kojim idemo na Europsko prvenstvo”,istaknuo je kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije Tsimafei Zhukouski dodajući da su njegovi suigrači i on pratili “odlične nastupe kolegica iz ženske reprezentacije na Europskom prvenstvu i da im je dodatni motiv za dobre rezultate”.




Domaćini odbojkaškog EP-a poljski su gradovi Gdanjsk, Krakov i Katovice, finski Tampere, češka Ostrava te estonski Tallinn u kojem će Hrvatska igrati susrete u skupinama protiv domaćina Estonije, Francuske, Njemačke, Latvije i Slovačke. Težak i naporan tempo treninga i utakmica je pred našim odbojkašima.


“Iza nas je period dobrih priprema. Zahvalni smo na prekrasnom domaćinstvu u Osijeku. Bilo nam je zaista lijepo te im od srca hvala. Srećom, svi igrači su zdravi, a atmosfera je odlična”, ističe izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije Emanuele Zanini.


“Samo četiri igrača imaju iskustvo nastupa na ovakvom natjecanju stoga je za većinu ovo jedan novi izazov. Prva utakmica s jakom reprezentacijom Njemačke svakako je vrlo važna. Znamo da će to biti vrlo težak susret. No, dat ćemo sve od sebe”, dodao je.


Za Hrvatsku igraju Tsimafei Zhukouski, Bernard Bakonji, Marko Sedlaček, Ivan Raič, Filip Šestan, Sandro Dukić, Sven Šarčević, Hrvoje Pervan, Kruno Nikačević, Leo Andrić, Ivan Zeljković, Tino Hanžić, Tomislav Mitrašinović i Dominik Brčić.