Odbojka na pijesku

HOS objavio kalendar pjeskaških natjecanja, turnir u Ičićima u starom terminu

Ivan Volarić

Filip Silić prošle sezone osvojio je naslov s KOP Opatijom i igrao finale Ičića/Foto Arhiva NL

Filip Silić prošle sezone osvojio je naslov s KOP Opatijom i igrao finale Ičića/Foto Arhiva NL

KOP Opatija nastupit će na ekipnom prvenstvu s muškom i ženskom ekipom



RIJEKA Prvenstvom Hrvatske do 23 godine ovoga vikenda počinje nova sezona odbojke na pijesku. Hrvatski odbojkaški savez objavio je kalendar natjecanja, većina aktivnosti odvijat će se, kao što je to uobičajeno, u drugoj polovici svibnja te tijekom srpnja i kolovoza, a zbog sve brojnijih natjecanja dio turnira zakazan je već u travnju. Korona-mjere su i dalje na snazi pa se niti ovoga ljeta neće igrati pojedinačni turniri. Izuzetak su kultni Ičići koji su po tradiciji na rasporedu drugoga vikenda u kolovozu (od 6. do 8. kolovoza). Organizatori se nadaju da će epidemiološke mjere biti kudikamo povoljnije pa će se kraj igrališta moći postaviti i tribine, a samim time će i slika koja će se emitirati biti cjelovitiija i ljepša u odnosu na proteklo izdanje.


Nagradni fond


– S obzirom na to da se Savez ni ove godine neće uključiti u financiranje i organizaciju turnira, nagradni fond ostaje isti, dakle, 30 tisuća kuna – objašnjava Mladen Đorđević, predsjednik KOP Opatija i glavna karika u organizaciji turnira, koji u pjeskaškim okvirima ima status koji u teniskim okvirima uživa Umag.


Predsjednik opatijskoga kluba odbojke na pijesku kao i prijašnjih godina namjerava okupiti mušku i žensku seniorsku ekipu s kojom će se krenuti u natjecanje na ekipnom PH-u. Novost je da će se osam ekipa (igra svatko sa svakim dva puta) umjesto na tri turnira sastati na njih četiri i to na četiri različite lokacije. Vjerojatno će domaćinstvo dobiti Zagreb (Jarun ili Vrapče), Pula (Valkane), Podstrana i Novalja. Prvi turnir je od 25. do 27. lipnja, a posljednji od 13. do 15. kolovoza.


Novi tereni




– Novalja nema domicilni klub, ali su napravili dva nova terena koja su voljni promovirati pa postoji prijedlog da se jedan krug natjecanja odigra na Pagu – nastavlja Đorđević. – Išlo se na četiri kruga da bi se smanjio napor kod igrača i igračica koji su u dva dana morali odigrati previše utakmica. Ovako bi ih se ipak malo rasteretilo.


Opatijci su dvije godine zaredom stigli do naslova prvaka i to bez poraza. Djevojke su bile pete, odnosno šeste. Kod odbojkašica konkurencija ostaje ista, kod odbojkaša postoji veći interes pa će se ovoga ljeta odigrati i najmanje jedan turnir Druge lige. Novi član prvoligaškog društva je Umag, dok će u niži rang Čazma. Opatijski klub nastupat će sa svojim ekipama i na natjecanjima nižih uzrasnih kategorija, a pravi »boom« izazvali su treninzi za »klinke i klince« na terenima u Ičičima koji su počeli početkom lipnja prošle godine. Ove godine moguće je da se s treninzima krene i petnaestak dana ranije, no sve će ovisiti o vremenskim prilikama i epidemiološkim mjerama.