SP u ribolovu

Gospićkog ribolovca uskoro očekuje nastup na SP-u do 21 godine u Portugalu

Marin Smolčić

Milan Rukavina/M. SMOLČIĆ

Milan Rukavina/M. SMOLČIĆ

Samnom su u ekipi odreda vrlo iskusni i uspješni ribolovci pa vjerujem da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu - izjavio je Milan Rukavina



GOSPIĆ Grad Albfueira u Portugalu je u vremenu od 24. rujna do 1. listopada ovogodišnji domaćin Svjetskog prvenstva u ribolovu na moru u kategoriji U-21 brodica. Na put prema ovoj ribolovnoj destinaciji danas je krenula seniorskaa ekipa iz Hrvatske koju čine šest ribolovaca i trener. U pitanju su ribolovni maheri iz Tribunja, Zadra, Kaštel Kambelovca, Rogoznice, Rijeke i Gospića. Hrvatski tim čine



Luka Hajdaraj (Rijeka), Katarina Tvrdić (Kaštel Kambelovac), Luka Karabatić (Rogoznica), Vito Ferara (Tribunj), Antonio Franić (Zadar) i kao jedini kontinentalac Milan Rukavina (20) iz Gospića. Milan je dugogodišnji član KSRM „Bura“ sa sjedištem u Karlobagu.




– Stožer naše reprezentacije u planu ima odraditi četiri treninga prije početka prvenstva dok se prvenstvo održava u tri lovna dana. Lovit ćemo na Atlantiku, u ribolovnim uvjetima koji u mnogo čemu sliče našem Jadranu. U Portugalu ćemo boraviti 10 dana. Opremu smo već poslali ranije poštom da nas sve čeka spremno za početak treninga i natjecanja. Samnom su u ekipi odreda vrlo iskusni i uspješni ribolovci pa vjerujem da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu. Ipak, konkurencija će biti vrlo jaka jer se u Portugalu doista okupljaju najbolji svjetski ribolovci u sportskom ribolovu. Nadamo se dobrom plasmanu – pripovjeda Milan Rukavina.



U domu ovog skromnog mladića puno je prostora posvećeno peharima, medaljama i diplomama koje je donio s mnoštva domaćih natjecanja svih razina.