Marko Jovičić

Gimnastičar Rijeke izborio premijeru na seniorskom EP-u: “Velika postignuća iz malog grada i male dvorane”

Katarina Blažević

Marko Jovičić/Foto HGS

Marko Jovičić/Foto HGS

Sretan sam što sam dio ekipe velikih hrvatskih reprezentativaca, a očekivanja su da svojom dobrom izvedbom uđem u finale - rekao je Jovičić



RIJEKA   Gimnastičar Rijeke Marko Jovičić izborio je mjesto u hrvatskoj reprezentaciji za Europsko prvenstvo, koje se održava u turskoj Antalyji od 11. do 16. travnja. Riječanin je tijekom kontrolnih treninga u Osijeku na tlu izborio europsku smotru s ocjenom 13.366, dok su na konju s hvataljkama plasman izborili Mateo Žugec (GK Vindija) i Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol). Trojka se tako ovim nastupima priključila već sigurnim putnicima za Tursku, standardnim reprezentativcima Tinu Srbiću, Filipu Udeu i Aurelu Benoviću.


– Prvi dan je moja vježba bila nešto slabija, ali drugi dan je bilo bolje. Jako mi je drago jer je ovo moje prvo seniorsko Europsko prvenstvo, prije sedam godina sam nastupio na juniorskom te mi je drago što sam uspio probiti ovu granicu. Forma je sve jača, sada nam slijede dva vikenda tijekom kojih ćemo nastupiti na svjetskim kupovima, a koja su ujedno kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo – kaže riječki gimnastičar Marko Jovičić.


Svjetski kupovi ujedno su prava priprema za europsku smotru u travnju. Prvi na redu je ovoga vikenda u njemačkom Cottbusu, gdje će uz Jovičića za hrvatsku reprezentaciju nastupiti i Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović te Marko Sambolec.




– Sretan sam što sam dio ekipe velikih hrvatskih reprezentativaca, a očekivanja su da svojom dobrom izvedbom uđem u finale. Onda je sve moguće, neću raditi veliku euforiju. Ovo je jako dobar početak sezone za mene, tek je prošlo mjesec i pol dana, a već smo tri velika natjecanja uspjeli uhvatiti. To je pokazatelj da sve sjeda na svoje mjesto i da se rad isplatio. Iz malog grada i male dvorane, koja nema adekvatne uvjete, uspjeli smo doći do ovako velikih postignuća. Nadam se će ih još biti pa da to bude poticaj da nam Grad Rijeka jednoga dana omogući pravu sportsku dvoranu – kaže Marko Jovičić.