4 islands MTB

Georg Egger i Lukas Baum najbrži i na Cresu, Nijemci povećali vodstvo u ukupnom poretku

Walter Salković

Biciklisti po dolasku na Cres/W. SALKOVIĆ

Biciklisti po dolasku na Cres/W. SALKOVIĆ

Kod žena su najbrže bile Njemice Bettina Janas i Kim Ames s vremenom 4;17:57 sati, čime su potvrdile prvo mjesto u ukupnom poretku



CRES  I na cilju treće etape međunarodne brdske biciklističke utrke 4 islands MTB, vožene na otoku Cresu, prvi su se pojavili Nijemci Georg Egger i Lukas Baum iz momčadi Orbea x Leatt x Speed Company te tako zadržali vodeće mjesto u ukupnom poretku. Pobjednička ekipa stazu je prešla za 3;14:04 sata, a slijedio ih je 7:16 minuta kasnije Team BULLS koji čine Nijemac Simon Schneller i Austrijanac Alban Lakata, dok je treća ciljem prošla ekipa BUFF Megamo s Francuzom Hugom Drechouom i Nizozemcem Hansom Beckingom za 3;23:40 minuta. Kod žena su najbrže bile Njemice Bettina Janas i Kim Ames s vremenom 4;17:57 sati, čime su potvrdile prvo mjesto u ukupnom poretku.


Ukupni poredak


Njemica Tanja Priller i Litvanka Greta Karasiovaite iz TRISCELION/SRT-Protective Factoryja jučerašnju su etapu završile sa 7:08 minuta zaostatka (4;25:05), dok su Švicarka Alessia Nay i Estonka Liisa Ehrberg iz Velohunta ciljem prošle treće s 9:02 minute zaostatka za pobjednicama (4;26:59).


Iza Eggera i Bauma u ukupnom poretku (9;18:40) nalaze se Francuz Hugo Drechou i Nizozemac Hans Becking s 18:21 minutom zaostatka, a Nijemac Simon Schneller i Austrijanac Alban Lakata treći s 19:49 minuta zaostatka.




Kod natjecateljica druge u ukupnom poretku su Švicarka Alessia Nay i Estonka Liisa Ehrberg sa 16:01 minutom zaostatka, a treće mjesto nakon tri etape drže Njemica Tanja Priller i Litavka Greta Karastivaite s 23:34 minute zaostatka.


Drevni putevi


Creska etapa utrke 4 Islands najduža je i najzahtjevnija, duga 84 kilometra s 1.950 metara uspona. Start u trajektnoj luci Merag s trajekta Krk označio je sirenom gradonačelnik Marin Gregorović, a natjecatelje je odmah čekao prvi uspon starom cestom prema selu Merag i dalje do vidikovca Sv. Bartolomej, odakle puca pogled na cijeli Kvarner. Staza ih je vodila otočnim pašnjacima i maslinicima, drevnim poljskim putevima koji se u posljednje vrijeme ponovno obnavljaju, ali ne više zbog pristupa poljima, već u turističke svrhe. Uz Loznati, Krčinu, Vransko jezero, Grmov i Belej biciklisti su stigli do najjužnije točke etape u selu Ustrine, te su se vraćali kroz Stivan, Martinšćicu i Lubenice do creske uvale. Na razinu mora spustili su se ponovno kod ACI marine te creskom obalnom šetnicom i Šetalištem 20. travnja stigli do cilja koji se nalazio na središnjem gradskom Trgu Frane Petrića.