SP u skijanju

Francuz Pinturault zlatni u kombinaciji, Zrnčić-Dim 39., Zubčić 40.

Hina

Alexis Pinturault/Foto REUTERS

Alexis Pinturault/Foto REUTERS

I preostala dva mjesta na postolju osvojili su tehničari, slalomski specijalisti, srebrni Slovenac Štefan Hadalin i brončani Austrijanac Marco Schwartz.



ARE Francuski 27-godišnji skijaš Alexis Pinturault u ponedjeljak je osvojio svoje prvo zlatno odličje na velikim natjecanjima, postavši novim svjetskim prvakom u alpskoj kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u švedskom Areu.


I preostala dva mjesta na postolju osvojili su tehničari, slalomski specijalisti, srebrni Slovenac Štefan Hadalin i brončani Austrijanac Marco Schwartz.


Francuz je nakon spusta bio na 24. mjestu, a za najbržim, Talijanom Dominikom Parisom, zaostao je za 1.52 sekunde. No, to se nije pokazalo velikim hendikepom za slalomaše, jer su od prve desetorice iz prve vožnje, na kraju samo Paris i Švicarac Mauro Caviezel završili među desetoricom najboljih, na sedmom i devetom mjestu.




Štefan Hadalin, svjetski juniorski prvak u alpskoj kombinaciji iz 2016. godine, osvojio je svoje prvo odličje u seniorskoj konkurenciji zahvaljujući najboljem vremenu u slalomu (38.80) u kojem je za 12 stotinki nadmašio Pinturaulta te na kraju za Francuzom zaostao 24 stotinke.


I Austrijanac Marco Schwartz je osvojio prvo seniorsko odličje. Za to mu je bilo dovoljno četvrto slalomsko vrijeme i zaostatak od 46 stotinki u ukupnom zbroju za Pinturaultom.


Hrvatski predstavnici Natko Zrnčić Dim i Filip Zubčić nisu ostvarili zapaženiji rezultat te su na kraju završili na 39. i 40. mjestu među 43 skijaša koji su završili obje vožnje. Zubčić je priliku za bolju plasman upropastio u spustaškom dijelu, gdje se jedva spasio od pada u donjem dijelu staze, tako da je imao tek 49. vrijeme, dok je Zrnčić Dim u cilj spusta stigao kao 43. S visokim startnim brojevima u slalomu, na već uništenoj stazi nije bilo prilike za bitniji pomak.