Vožnja na kronometar

Fran Miholjević odličan četvrti na europskom prvenstvu za juniore

Zlatko Horvat

Znao sam da mogu biti među prvih deset i nisam iznenađen, ali drago mi je zbog plasmana. U europskom sam vrhu - kaže Miholjević



Fran Miholjević osvojio je četvrto mjesto u kronometru na Europskom prvenstvu u cestovnom biciklizmu u konkurenciji juniora. Daroviti hrvatski vozač prošao je 25,6 kilometara staze u francuskom Plouayju za 33:25.91 minuta, vozeći prosječno 45,95 kilometara na sat. Zlato je pripalo Čehu Mathiasu Vaceku (32:39.13), srebro Nijemcu Marcu Brenneru (32:42.62), a bronca Talijanu Lorenzu Milesiju (32:56.24). Za medalju, u konkurenciji 33 vozača, Miholjević je trebao biti 29 sekundi brži.


– Zadovoljan sam. Nema veze što četvrto mjesto znači »drvenu medalju«, odličan je to rezultat. Znao sam da mogu biti među prvih deset i nisam iznenađen, ali drago mi je zbog plasmana. U europskom sam vrhu. U petak


slijedi cestovna utrka, ovo mi je dobar motiv. Forma je dobra, jedino će za dobar plasman, za razliku od kronometra, trebati malo više sreće – poručuje iz Bretanje Fran Miholjević, jedini hrvatski predstavnik u kronometru. No, za cestovnu utrku dobit će pojačanje.




Nakon Europskog prvenstva slijedi povratak kući i tjedan dana priprema za Svjetsko prvenstvo, koje bi se, umjesto u Švicarskoj, trebalo održati u Toskani.


– I tamo očekujem dobar rezultat jer ovo četvrto mjesto stvarno znači jedan veliki poticaj – dodaje Miholjević.