AK Krk

Fran Bonifačić ostvario novi veliki sportski uspjeh, osvojio zlato u desetoboju

Mladen Trinajstić

Fran Bonifačić / Foto AK Krk

Fran Bonifačić / Foto AK Krk

Bonifačić je briljirao u svim disciplinama



Mladi otočni atletičar Fran Bonifačić iz Punta, član Atletskog kluba Krk, u sastavu reprezentacije Hrvatske proteklog je vikenda ostvario novi veliki sportski uspjeh.


Na Prvenstvu Balkana koje se proteklog vikenda održavalo u srpskom gradu Kraljevu Bonifačić je osvojio zlatnu medalju u desetoboju!


Do prvoga mjesta i naslova najboljega desetobojca Balkana Fran je došao s rezultatom 7.677 bodova – jednim bodom više od svoga najbližeg konkurenta, drugoplasiranog grčkog ateltičara.




Bonifačić je briljirao u svim disciplinama, a kako nam prenose članovi vodstva njegova matičnoga atletskog kluba, uvjerljivo najbolji i najtrofejniji otočni atletičar u utrci na stotinu metara kao i u bacanju diska u toj je prilici ostvario i svoje nove osobne rekorde, s rezultatom od 11,20 sekundi odnosno dobačajem diska na 42,94 metara.


Tim svojim novim osobnim rekordima otočni je desetobojac pridodao i izvrne rezultate u skoku u dalj (7,21 m), bacanju kugle (13,13 m), skoku u vis (1,93 m), u utrci na 400 metara (52,14 sekundi), utrci na 110 metara s preponama (14,98 sekundi), skoku s motkom (s preskočenih 4,80 m), bacanju koplja (57,27 m) te utrci na 1.500 metara, koju je istrčao s rezultatom 4:30,87.


Samo desetak dana prije ovog svog novog velikog i vrijednoga ostvarenja, Bonifačić je nisci svojih do sad osvojenih medalja pridodao i dvije za koje se izborio na Prvenstvu Hrvatske za seniore, održanom u Karlovcu.


Fran Bonifačić ondje je osvojio brončanu medalju u skoku u vis s preskočenih 195 cm, te drugu istoga sjaja koju je osvojio u utrci na 110 metara s preponama (14,79).


Nastupio je i u skoku s motkom gdje je postavio novi osobni rekord 493 cm, a što mu je ondje bilo dovoljno za peto mjesto. Isto je ostvario i u bacanju diska, kad je s dobačenih (a sada i prebačenih) 42,18 metara na kraju zauzeo četvrtu poziciju.