Bravo, momci

FOTO Rijeka sinoć dočekala svjetske prvake u ronjenju na dah – Petra Klovara i Vitomira Maričića

Danijela Bauk

Foto Danijela Bauk

Foto Danijela Bauk

U kultnom kafiću Skradin u Industrijskoj ulici obitelj, prijatelji i kolege ronioci priredili su dvojcu koji se nedavno u Turskoj i na Cipru okitio titulom svjetskih prvaka, doček uz mini bakljadu



Rijeka je u nedjelju navečer dočekala svjetske prvake, ronioce na dah Petra Klovara i Vitomira Maričića.


U kultnom kafiću Skradin u Industrijskoj ulici obitelj, prijatelji i kolege ronioci priredili su dvojcu koji se nedavno u Turskoj i na Cipru okitio titulom svjetskih prvaka, doček uz mini bakljadu, nakon što su dečki jučer prvo doputovali u Zagreb, a potom pristigli u Rijeku. Pljuštale su čestitke i zagrljaji, prepričavali doživljaji i iskustva.


Petar Klovar krajem rujna postavio je novi svjetski rekord u dubinskom ronjenju bez peraja, najtežoj disciplini, zaronivši na dubinu od 92 metra i tako, naravno, osvojio zlatnu medalju na CMAS Svjetskom prvenstvu u Kasu u Turskoj.




Vitomir Maričić je pak slavio na AIDA Svjetskom prvenstvu u Limassolu na Cipru, također u najtežoj disciplini ronjenja u dubinu bez peraja zaronivši do 81 metra. Na AIDA prvenstvu na Cipru Klovar se okitio pak srebrnom medaljom u disciplini FIM – povlačenju po konopu zaronivši čak na 119 metara i tako potvrdio status “najdubljeg” hrvatskog ronioca u povijesti.


No zlatni je ipak bio Rus, Aleksej Molčanov koji je dosegao dva metra veću dubinu.