US Open

Finale tenisačica US Opena privuklo više TV gledatelja nego muški finale Đokovića i Medvjedeva

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

 Žensko finale je doseglo vrhunac od 3,4 milijuna gledatelja, dok je muško finale imalo vrhunac od 2,7 milijuna gledateljaNEW YORK Finale tenisačica na US Openu između Britanke Emme Raducanu i Kanađanke Leylah Fernandez, koje je igrano u subotu, privuklo je više televizijskih gledatelja negoli muško finale dan kasnije u kojem su se susreli Srbin Novak Đoković i Rus Daniil Medvjedev, objavio je američki sportski kanal ESPN.


Žensko finale je doseglo vrhunac od 3,4 milijuna gledatelja, dok je muško finale imalo vrhunac od 2,7 milijuna gledatelja.


Kada se uzima u obzir prosječna gledanost ženskog finala ona je iznosila 2,44 milijuna gledatelja, što 37 posto više od prošlogodišnjeg finalnog susreta u kojem je Naomi Osaka pobijedila Viktoriju Azarenku.
Britanka 18-godišnja Emma Raducanu prva je tenisačica koja je iz kvalifikacija stigla do grand slam naslova, dok je Đoković imao priliku postati prvi tenisač nakon 52 godine koji će osvojiti kalendarski Grand Slam (sva četiri Grand Slam turnira u istoj godini). No, nije uspio, već je Medvjedev došao do svojeg prvog Grand Slam naslova.