Određen domaćin

Final Four Europske zlatne lige odbojkaša i Zlatna europska liga odbojkašica u Varaždinu

Hina

Hrvatske odbojkaše čeka puno obaveza nadolazećeg ljeta/Foto www.cev.lu

Hrvatske odbojkaše čeka puno obaveza nadolazećeg ljeta/Foto www.cev.lu

Organizacija ovako velikih natjecanja donosi veliki napredak u kvaliteti igre, u seniorskim ali posebno u mlađim selekcijama - rekla je Valentina Bifflin



VARAŽDIN Hrvatska i Varaždin domaćini su Zlatne europske lige te Final Four muške Europske zlatne lige.


“Čestitam Hrvatskom odbojkaškom savezu na dobivanju ovakvog natjecanja. Jedna od većih aktivnosti našeg Ministarstva je potpora ovakvim događanjima. Kroz sport povezujemo i dio aktivnosti kojima se Hrvatska može dičiti u svijetu. Naši mladi naraštaji kroz ovakvo natjecanje mogu vidjeti što im sport može značiti. Reklama Hrvatske od ovakvih i sličnih natjecanja mjere se u milijardama. Pokazujemo da smo sigurna zemlja, da smo dobri organizatori i lijepa zemlja. Mnogi se mogu ugledati na Hrvatski odbojkaški savez i učiti od njih”, izjavio je Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta.


Kod odbojkašica i odbojkaša sve starta natjecanjima u Europskoj Zlatnoj ligi, od 25. svibnja, od čega će u Varaždinu muška reprezentacija igrati četiri utakmice 25. i 26. svibnja s Ukrajinom, 28. svibnja s Danskom te 1. lipnja sa Španjolskom. Ženska reprezentacija u Varaždinu će igrati 25. sa Češkom, a 28. svibnja sa Slovačkom. Final Four Europske Zlatne lige za odbojkaše održat će se u Varaždinu 18. i 19. lipnja.




“Za Varaždin se kaže da je grad baroka, glazbe i cvijeća, ali i sporta. Mnogi sportaši ovdje su ostavili neizbrisiv trag. Veseli nas što ćemo u narednim tjednima uživati u odbojci. To je veliki iskorak ne samo u sportu, već i u turističkom smislu. Siguran sam da ćemo zajedno sa sportašima to znati i iskoristiti”, izjavio je Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije.


“Lijepo je ugostiti naše sportaše u ovom lijepom ambijentu. Organizacija zahtjeva ogroman trud i rad. Drago nam je da je Europa i naša krovna organizacija to prepoznala. Na nama je da to povjerenje opravdamo. Za prošlogodišnje prvenstvo smo dobili nagradu za najboljeg domaćina”, rekla je Valentina Bifflin i dodala:


“Rat u Ukrajini poremetio je neke planove. Ugostili smo žensku ukrajinsku reprezentaciju, ali ugostit ćemo i mušku reprezentaciju koja će svoju domaću utakmicu igrati kao domaćin u Varaždinu. Organizacija ovako velikih natjecanja donosi veliki napredak u kvaliteti igre, u seniorskim ali posebno u mlađim selekcijama. Kao rezultat višegodišnjih organizacija vidimo puno veći interes medija i javnosti te veliki porast broja odbojkaša i trenera.”


“Uvijek dobro surađujemo s Hrvatskim odbojkaškim savezom. Grad Varaždin sa svojom infrastrukturom može pratiti ovakva događanja. Uvijek gledamo da pazimo na omjer domaćih klubova koji ovdje treniraju. Borimo se sa smještajnim kapacitetima, bit će više od 1.500 noćenja. U okolici grada i Međimurja ima smještaja za koji vjerujemo da će biti popunjen. Posebno nas veseli da će igrati reprezentacije Ukrajine i želimo im dobrodošlicu u naš grad. Kada dolaze ovakve reprezentacije, budi se interes naših građana za odbojku. Ovakva događanja dodatno animiraju najmlađe za bavljenje sportom”, nadovezao se zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković.


Utakmice se igraju u Areni Varaždin i ulaznice se mogu kupiti od danas u sustavu Eventim.hr i na blagajni Arene Varaždin na dan utakmica po cijeni od 50,00 kn.