Drugo mjesto u veleslalomu

Filip Zubčić: Sretan sam i ponosan što sam prvi puta u karijeri završio na postolju u Svjetskom kupu

Hina

Reuters

Reuters

»Obje vožnje sam odskijao odlično, bez greške i punim gasom. Prvi put u karijeri bio sam na postolju u Svjetskom kupu i zbog toga sam sretan i ponosan. To je bio jedan od ciljeva koje sam si postavio dok sam bio klinac«, kazao je Zubčić



ADELBODEN Nakon drugog mjesta u veleslalomu u švicarskom Adelbodenu, hrvatski skijaš Filip Zubčić istaknuo je u subotu da je sretan i ponosan što je prvi puta u karijeri završio na postolju u Svjetskom kupu.


»Obje vožnje sam odskijao odlično, bez greške i punim gasom. Prvi put u karijeri bio sam na postolju u Svjetskom kupu i zbog toga sam sretan i ponosan. To je bio jedan od ciljeva koje sam si postavio dok sam bio klinac«, kazao je Zubčić, koji je drugim mjestom u veleslalomu došao do najboljeg rezultata u karijeri, dok je pobjeda pripala Slovencu Žanu Kranjecu.


»Pripreme za sezonu su bile odlične i već na početku sezone sam osjećao da mogu, a na kraju se i dogodilo to postolje. Nema vremena za slavlje i euforiju, jer već u nedjelju imamo slalom u kojem ćemo imati petoricu skijaša. U dobroj smo formi i mislim da i u nedjelju možemo napraviti dobre rezultate«, izjavio je Zubčić.




U nedjelju u Adelbodenu skijaši voze slalom u kojem Hrvatska ima pet predstavnika, Istok Rodeš, Filip Zubčić, Elias i Samuel Kolega, te Matej Vidović.