Laver Cup

Europska teniska reprezentacija drugog dana Laver Cupa povela 11-1 protiv ostatka svijeta

Hina

Andrej Rubljev/Foto REUTERS

Andrej Rubljev/Foto REUTERS

Europskoj reprezentaciji sada ostaje da 'uzme' samo dva boda i osvojit će 13 koliko joj je potrebno za osvajanje Laver Cupa. Jedna pobjeda u nedjelju će joj donijeti tri boda



BOSTON Drugog dana Laver Cupa koji se igra u Bostonu tenisači Daniil Medvjedev, Stefanos Tsitsipas i Alexander Zverev su  svaki donijeli po dva boda Europi koja sada vodi 11-1 protiv momčadi ostatka svijeta.


Europskoj reprezentaciji sada ostaje da ‘uzme’ samo dva boda i osvojit će 13 koliko joj je potrebno za osvajanje Laver Cupa. Jedna pobjeda u nedjelju će joj donijeti tri boda.


Drugi tenisač svijeta  Medvjedev, koji je prije tjedan i pol osvojio US Open, lako je svladao sa 6-4, 6-0 Kanađanina Denisa Shapovalova (ATP-12.).




Prije njega je Tsitsipas (ATP-3-) također bez problema sa 6-3, 6-4 pobijedio Australca Nicka Kyrgiosa, dok se Nijemac Zverev (N.4) morao malo pomučiti protiv Amerikanca Johna Isnera (ARP-22.) kojeg je na kraju pobijedio sa 7-6 (7/5), 6-7 (6/8) i 10-5 u super tie-breaku.


U parovima su Rus Andrej Rubljev i Tsitsipas  bili bolji od Isnera i Kyrgiosa sa 6-7 (8/10), 6-3, 10-4.


Sva tri dosadašnja turnira osvojila je Europa. Na prvom 2017. pobijedila je u Pragu sa 15- 9, sljedeće godine u Chicagu sa 13- 8, a godinu poslije u Ženevi odluka je pala tek u posljednjem meču između Nijemca Alexandera Zvereva i Kanađanina Miloša Raonića (13-11 ). Prošle godine nije bilo turnira.


Laver Cup je muški teniski turnir na kojem se šest europskih igrača natječe protiv šest iz ostatka svijeta. Natjecanje traje tri dana, svaki dan se igraju tri pojedinačna meča i jedan meć parova. Prvi dan pobjeda vrijedi jedan bod, drugi dan dva i posljednji dan tri. Prva ekipa koja osvoji 13 bodova pobjeđuje.


Iduće godine ovaj turnir održat će se u londonskoj O2 Areni.