PWA regata

Enrico Marotti treći nakon prvoga dana Svjetskog kupa u jedrenju na dasci u disciplini slalom

Hina

Enrico Marotti

Enrico Marotti

Oprema je bila brza, radujem se natjecanju kroz naredne dane", rekao je Enrico Marotti, višestruki prvak Hrvatske



BOL  Hrvatski jedriličar Enrico Marotti je treći nakon prvog dana PWA Svjetskog kupa u jedrenju na dasci u disciplini slalom, koje je startalo u petak u Bolu na Braču.


Nakon prvog dana najbrži je bio Nizozemac Jordy Vonk, na drugom mjestu je Francuz Basile Jacquin, dok je četvrti Maciek Rutkowski, osebujni poljski reper i pobjednik prošlogodišnje bolske PWA regate, objavili su organizatori regate.


U ženskoj konkurenciji nakon prvog dana najbrža je bila Nizozemka Sara Wennekes ispred sunarodnjakinje  Fabienne Hoogendam i Francuskinje Tuesday Lou-Judd, dok je Palma Čargo iz Splita bila četvrta i najbolje plasirana hrvatska natjecateljica.




Gledatelji i turisti su imali prilike pratiti natjecanje najboljih svjetskih “windsurfera” slalomaša, koji su kroz regatno polje od Zlatnog rata prema Bolu jurili brzinama i do 40 milja na sat.


“Oprema je bila brza, radujem se natjecanju kroz naredne dane”, rekao je Enrico Marotti, višestruki prvak Hrvatske. A  Nizozemac Jordy Vonk istaknuo je da su uvjeti u Bolu izvrsni, te da se nada da će tako biti i narednih dana. Pobjednike u kategorijama saznat ćemo u srijedu, 7. srpnja.


Unatoč pandemiji koronavirusa prošle godine je držana bolska PWA regata. Djelomično je i zbog toga PWA (Professional Windsurfing Association) donio odluku da se ovogodišnja regata u Bolu, u organizaciji Zoo station Bol, boduje ravnopravno s ostalim poznatim natjecanjima, kao što su ono u Izraelu, održano u lipnju, te u Syltu u Njemačkoj i Južnoj Koreji. Ova je odluka i razlog zbog kojega trenutno u Bolu gledamo elitu jedrenja na dasci, koju dosad još nismo imali prilike ugostiti u našim krajevima, a među kojima se ističu i naše natjecateljice i natjecatelji.


“Prvi dan je gotov, odradili smo dvije muške i tri ženske eliminacije. Natjecatelji su vozili na perajama, jer je bilo previše vjetra za foil. Izuzetno mi je zadovoljstvo što su nam došli najbolji svjetski surferi i lijepo ih je vidjeti kako se u Bolu bore za titulu”, rekao je Toni Bulić, organizator regate.