PH u karateu

Ema Sgardelli državna prvakinja u karateu, bronce Tiji Mameledžiji i Sari Siddiqui

Ivana Vaupotić

Ema Sgardelli

Ema Sgardelli

Boran Berak (TAD) postao je viceprvak Hrvatske u kategoriji do 67 kilograma



RIJEKA Ema Sgardelli, karatistica Championa, osvojila je titulu državne prvakinje u kategoriji do 55 kilograma na seniorskom prvenstvu Hrvatske, što je prošlog vikenda održano u Atletskoj dvorani na Kantridi. Sgardelli je u finalu bila uspješnija od Tihane Šulek (Hrvatski dragovoljac) 6:2. Broncu su osvojile Tia Mameledžija (TAD) i Sara Siddiqui (Delta).


Još četiri srebra i jednu broncu osvojili su karatisti Primorsko-goranske županije. Boran Berak (TAD) postao je viceprvak Hrvatske u kategoriji do 67 kilograma nakon što je u finalu poražen od Stjepana Štimca (Stijena) 2:3, Leo Lazar (TAD) osvojio je srebro u kategoriji do 84 kilograma nakon što ga je u finalu zaustavio Enes Garibović (Varaždin) 1:3, Laura Lisac (Sokol) okitila se srebrom u kategoriji do 61 kilograma u finalu koje je uspješnija bila Petra Nuić (Ipon) 5:4, dok je Lea Vukoja (Sokol) stala na drugu stepenicu pobjedničkog postolja u kategoriji do 68 kilograma nakon poraza u finalu od Sadee Bećirović (Samobor) 0:3.


Nisku primorskih odličja zaokružila je Stella Polonijo (Krk Croatia) osvojivši broncu u kategoriji do 50 kilograma, odnosno muška ekipa Rab-Enpija, koja je bila treća u katama.