"Leteći Riječanin"

Dvostruko slavlje Matije Jurišića na kronometru, 17-godišnji Riječanin oborio i rekord staze u Taru

Miroslav Krpan

Matija Jurišić u svojoj Škodi

Matija Jurišić u svojoj Škodi

Mlada Ogulinka Erika Marija Kušić (AK Klek), u premijernim kronometar nastupima, slavila je dvostruku pobjedu u konkurenciji vozačica



TAR Mladi, 17-godišnji riječki automobilist Matija Jurišić iz Autokluba RI autosport u dva je dana ostvario dvije pobjede u »generalkama« nadmašivši daleko iskusniju konkurenciju, koja za sobom ima pregršt pobjeda i naslova prvaka. Nakon uspješnog ulaska u automobilističke vode, na brdskom prvenstvu Hrvatske, gdje je poslije triju utrka lider ovogodišnje sezone grupe A te nakon osvojenog trećeg uzastopnog naslova državnog prvaka u kartingu i »Zlatne kacige HAKS-a« prije petnaestatak dana u Virovitici, Jurišić se u prestižnoj »jurilici« Škoda Fabia S2000, prvi put oprobao i u kronometru. Prvog je dana pobijedio s gotovo deset sekundi prednosti ispred dvojca drugog gradskog kluba »Rijeka« Dejana Kopajtića i Ivana Pavlovića. Sutradan, u drugom bodovnom natjecanju PH, slavio je ispred Zagrepčanina Vjekoslava Čička (Buzet Autosport) i Dejana Kopajtića. Jurišić je u drugom krugu, posljednje treće vožnje drugog dana, oborio i višegodišnji rekord kruga tarske staze, koji sada iznosi 24.751 sekundu.


Među prvih deset najbržih u drugom natjecanju našla su se sva trojica mladih automobilista Autokluba kluba RI autosport – Matija Jurišić, Marin Božičević i Renato Herc i tako svom timu »www.riautosport.hr« donijeli novu pobjedu, ali i treće mjesto među klupskim ekipama, gdje su pobjednički dominantni Pazinjani Istra racing teama.


Mlada Ogulinka Erika Marija Kušić (AK Klek), u premijernim kronometar nastupima, slavila je dvostruku pobjedu u konkurenciji vozačica, dok je među juniorima dva puta slavio ukupni pobjednik Matija Jurišić, ispred Karla Pelicara (Skok racing 1993) i Renata Herca (RI autosport).
Dvodnevno natjecanje, 16. i 17. Nagradu Tar-Vabriga 2020., uspješno je organizirao Autoklub Poreč Motorsport uz suorganizaciju Skok racinga 1993. Prvenstvo kronometar vožnji će se zaključiti 8. studenog na Automotodromu Grobnik »11. Nagradom RI autosport« u organizaciji istoimenog riječkog Autokluba.