Skupština RSS-a

Dorotea Pešić Bukovac predsjednica RSS-a do redovne izborne Skupštine

P. N.

Dorotea Pešić Bukovac/Foto Arhiva NL

Dorotea Pešić Bukovac/Foto Arhiva NL

Najvažnija vijest za sportske udruge i sportaše je da se ukupni iznos sredstava izdvojenih za treninge i natjecanja nije smanjio (8 mil. kuna) u odnosu na 2018. godinu.RIJEKA Na sjednici Skupštine Riječkog sportskog saveza (RSS) održanoj u četvrtak, skupštinari su osim izbora predsjednice Dorotee Pešić Bukovac pod točkom 7. Dnevnog reda usvojili Detalni plan raspodjele financijskih sredstava unutar Programa javnih potreba u sportu Grada Rijeke za 2019. godinu.


Jednoglasnom odlukom, Pešić Bukovac je naslijedila Samira Baraća koji je ostavku podnio početkom veljače.


Otada je Pešić Bukovac bila v. d. predsjednice saveza.
– Skupština je usvojila ostavku Samira Baraća, koji je predložio Doroteu Pešić Bukovac da bude nova predsjednica. Barać je ponovio da je ostavku dao zbog poslovnih obveza, ostaje član Izvršnog odbora RSS-a, što znači da ostaje u savezu. Ovo je bila izvanredna skupština, Pešić Bukovac je predsjednica do redovne izborne skupštine. Ivo Vukić izabran je za novog dopredsjednika, kaže tajnik RSS-a Slaviša Bradić.


Osim izbora predsjednice skupštinari su usvojili detaljni plan raspodjele sredstava za 2019. godinu.


Najvažnija vijest za sportske udruge i sportaše je da se ukupni iznos sredstava izdvojenih za treninge i natjecanja nije smanjio (8 mil. kuna) u odnosu na 2018. godinu.


Nije se ni povećao, ali s obzirom na spekulacije da će Grad Rijeka zbog potreba u kulturi smanjiti sredstva za vitalno funkcioniranje sportskih udruga nisu se obistinile.


Za 1,15 milijuna kuna smanjili su se troškovi za druge aktivnosti.


Grad Rijeka sportskim udrugama daje besplatno na korištenje sve objekte koje održava Rijeka sport dok troškove korištenja sportskih objekata koje ne održava Rijeka sport subvencionira prema  prikazu na drugoj tabeli.