OI u Tokiju

Donna Vekić svladala Francuskinju Carolinu Garciju, na tribinama je bila i bivša predsjednica

Portal Novi list

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

Hrvatski tenisačicu bodrila je i Kolinda Grabar Kitarović



TOKIO “Koljeno me još boli, ali mi je drago mi je što sam ipak došla u Tokio”, kazala je Donna Vekić nakon pobjede nad Francuskinjom Carolinom Garcia 6-2, 6-7, 6-3 u 1. kolu Olimpijskih igara.


U svom debitantskom nastupu na olimpijskim igrama Donna Vekić je pokazala vrlo dobru igru i borbenost koja ju i inače krasi. Osječanka je projurila prvim setom u kojem je dvaput oduzela servis suparnici, u drugom je imala “break-lopte” kod 4-4, da bi nakraju morala igrati treći set, u kojem je dvaput oduzimala servis Francuskinji.


“Četiri puta sam slavila protiv Garcije, od čega čak triput u Japanu. Izgleda da je Japan moja sretna zemlja kada igram sa Garcijom, mada su uvjeti danas bili strašni. Bilo je stvarno fizički teško, morala sam se prilagoditi i srećom sam pobijedila”, kazala je Donna, koja će u 2. kolu igrati s Bjeloruskinjom Sabalenkom.




“Težak meč, sigurno. Moram se prvo oporaviti, imam parove kasnije, tako da imam vremena misliti o Sabalenki“. Bit će to peti međusobni dvoboj Vekić i Sabalenke, prvi nakon 2019., a hrvatska tenisačica ima prednost od 3-1.


Donna i Darija Jurak kasnije danas igraju 1. kolo parova protiv američke kombinacije Melichar/Riske.


Osječanka je prvi puta na Olimpijskim igrama i ostvarila je djevojački san.


“Priznajem, sanjala sam kako nastupam na Olimpijskim igrama, no ja sam dosta dvojila hoću li nastupiti. Koljeno mi još boli, ali sada mi je drago što sam ipak odlučila doći. Šteta što ne mogu ići na druge sportove, sasvim sigurno bi išla na gimnastiku, koja je moja prva sportska ljubav”, kazala je Donna.


Hrvatsku tenisačicu na putu do prve pobjede na Igrama bodrila je i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović