Teniski turniri

Donna Vekić izborila četvrtfinale Brisbanea, a Ivo Karlović turnira u Puneu

Hina

Ivo Karlović/Foto REUTERS

Ivo Karlović/Foto REUTERS

Hrvatska tenisačica će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednice dvoboja između braniteljice naslova i prve nositeljice Ukrajinke Eline Svitoline i Bjeloruskinje Aliaksandre Sasnović. Karlović će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz susreta Latvijca Ernestsa Gulbisa i Koreanca Hyeona Chunga.



BRISBANE Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Brisbaneu nakon što je u susretu 2. kola pobijedila Nizozemku Kiki Bertens sa 7-6 (5), 1-6, 7-5. Vekić je do pobjede protiv devete igračice svijeta stigla nakon dva sata i 22 minute igre spasivši pritom dvije meč lopte. Nizozemka je u trećem setu vodila 5-4 i servirala za meč. Imala je 40-15 i dvije meč lopte, ali je hrvatska tenisačica sve izvukla izjednačivši na 5-5. Vekić je potom oduzela servis svojoj suparnici, te odservirala za pobjedu i prolaz u četvrtfinale.


– Bio je to odličan meč, obje smo se borile do zadnjeg poena. Spasila sam dvije meč lopte i sretna sam zbog toga – kazala je Vekić. Bio je to njihov četvrti međusobni susret i treća pobjeda hrvatske tenisačice. Vekić je slavila i 2016. u San Antoniju, te 2015. u Taškentu, dok je Bertens bila bolja 2016. u Miamiju.


– Danas sam se osjećala doista nespretno, kao da ću svake sekunde pasti na noge,« rekla je 22-godišnja hrvatska tenisačica dodavši: »Ovo je bio fizički zahtjevan meč. Sretna sam što na prvom turniru ove godine imam ovakav ispit, da vidim koliko mogu gurati. Očito mogu igrati dugo, igrati dobro i pobijediti, tako da sam stvarno sretna zbog toga.«




Hrvatska tenisačica će u četvrtfinalu igrati protiv Bjeloruskinje Aliaksandre Sasnovič koja je u 2. kolu pobijedila braniteljicu naslova i prvu nositeljicu Ukrajinku Elinu Svitolinu 6-4, 0-6, 6-3. 


Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u indijskom Puneu nakon što je u dvoboju 2. kola pobijedio Rusa Jevgenija Donskoja sa 6-4, 7-5. 


Najstariji tenisač na Touru, koji će za dva mjeseca napuniti 40 godina, za pobjedu protiv 28-godišnjeg Rusa trebao je sat i 13 minuta igre. 


Tijekom čitavog susreta Karlović nije bio suočen s niti jednom »break-loptom«, dok je on iskoristio dvije od pet break lopti za oduzimanje servisa suparniku. U prvom setu Karlović je oduzeo servis 97. tenisaču svijeta u trećem gemu za vodstvo 2-1, a u drugom setu presudan trenutak bio je kod rezultata 5-5 kada je ‘div sa Šalate’ načinio novi break.


Karlović će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz susreta Latvijca Ernestsa Gulbisa i Koreanca Hyeona Chunga.