Teniski turniri

Donna Vekić i Petra Martić igraju za četvrtfinale Linza, Borna Ćorić saznao suparnika u Montpellieru

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

Osječanka Donna Vekić (WTA - 33.), za plasman u četvrtfinale će igrati protiv Amerikanke Madison Brengle



LINZ  Najbolje rangirana hrvatska tenisačica i peta nositeljica WTA 250 turnira u austrijskom Linzu, 26-godišnja Osječanka Donna Vekić (WTA – 33.), za plasman u četvrtfinale će igrati protiv Amerikanke Madison Brengle (WTA – 82.) koja je u meču prvog kola svladala domaću predstavnicu Juliju Grabher (WTA -90.) sa 7-6 (2), 6-2.


Današnji dvoboj Vekić i Brengle neće započeti prije 16 sati. Bit će to njihov drugi međusobni dvoboj, a u prvom, odigranom 2015. u Charlestonu na zemljanoj podlozi, slavila je 32-godišnja Amerikanka.


Danas će na teren i druga hrvatska predstavnica Petra Martić (WTA – 34.). Šesta nositeljica za suparnicu u drugom kolu ima Belgijku Alison Van Uytvanck (WTA – 76.) koju je pobijedila u prethodna dva dvoboja. Njihov meč neće započeti prije 20 sati.




Hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP – 23.) danas će pokušati izboriti plasman u četvrtfinale ATP 250 turnira u francuskom Montpellieru, gdje će mu suparnik u 2. kolu biti domaći predstavnik Arthur Rinderknech (ATP – 68.).


Dvoboj je na rasporedu oko 16.30 sati, a bit će to njihov drugi međusobni obračun i drugi u ovoj sezoni. Ćorić je slavio početkom siječnja u meču na United Cupu, a u Montpellier je stigao s dvije pobjede u Davis Cup protiv Austrije u Rijeci, gdje je bio bolji od Dennisa Novaka i Dominica Thiema.


Ćorić je u Montpellieru postavljen za trećeg nositelja.